Öne Çıkanlar Işın Karaca Acil Bakım Teknikerliği Ulusal Bayram ve Genel Tatil Günlerinde Çalışma Ücreti öğretmen Okul Veri Randevu İşlemi

Müstakil ve Müşterek Konut Arsaları Nasıl Olacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''Altyapı TOKİ'den, proje desteği TOKİ'den, istenirse yapım desteği de TOKİ'den! Vatandaşlarımız müstakil arsaya başvurabilir, kendi evini yapabilir. Müşterek parsellerde ise 5 katı geçmeyecek binalarda oturabilir!'' dedi.

Planları onaylanan, hak sahibi belli olan arsaların tapuları, aralık ayı itibarıyla verilmeye başlanacak.

Arsaların altyapı çalışmalarını TOKİ yapacak.

Elektrik, su, kanalizasyon, stabilize yol altyapıları 2 yılda etaplar halinde tamamlanacak.

Konut için de 2 yıl şartı olacak, iki yılda konutu bitiremeyen hak sahiplerinden arsası, ödemiş olduğu paranın yüzde 10'u kesilerek geri alınacak.

MÜŞTEREK KONUT ARSALARI NASIL OLACAK?

Zemin artı 4 ve artı 5 katı geçmeyecek. Bina yapmaya müsait. Hak sahipleri çoğunluk sağlar ve inşa konusunda yardım talep ederse TOKİ Başkanlığımız destek olacak.

ÜSTAKİL KONUT ARSALARI NASIL OLACAK?

En fazla brüt 150 m2 konut yapmaya müsait. 350 ile 500 m2'lik alanlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.