Öne Çıkanlar Işın Karaca öğretmen Acil Bakım Teknikerliği Ulusal Bayram ve Genel Tatil Günlerinde Çalışma Ücreti Okul Veri Randevu İşlemi

Bakan Kurum'dan Sıfır Atık Uygulaması ve Greenmetric Programı Açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''Yakınlarınız, akrabalarınız yine akrabalarınızın yaşadığı; belki sizin yaşadığınız şehirlerde seller, heyelanlar, fırtınalar, depremler, afetler oluyor ve bu afetlerde binlerce canımızı kaybediyoruz, şehirlerimiz zarar görüyor. Dolayısıyla biz Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu 2053 Net Sıfır Emisyon hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmek zorundayız. Net Sıfır Emisyon Nedir? Çocuklarımızın anlayacağı manada, kötü gazların yeşil alanlar, göller ve akarsularımız tarafından yutulmasıdır. O yüzden biz 2053 Net Sıfır Emisyon hedefi ortaya koyduk. Giderek de yaygınlaştıracağız. Bu noktada mücadelemizi kararlılıkla birlikte yürüteceğiz.

Bugün çevre bilincinin yerleşmesi özellikle çocuklarımıza yavrularımıza geleceğimizin teminatı evlatlarımıza aktarılması noktasında Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendilerin himayelerinde yürüttüğümüz çalışmalar gerçekten hem yerel de hem ulusal da çok çok önemli projeler oldular. Bu anlamda da uluslararası ödüllere layık oldular. Bu hareket artık 15 milyon gencimize ulaşan Türkiye’nin en çaplı Sıfır Atık Eğitim seferberliğine dönüştü ve inşallah 2023 yılına geldiğimizde de tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız da Sıfır Atık Uygulamasına tamamen geçmiş olacağız.

Gayemiz çocuklarımıza tertemiz bir Türkiye tertemiz bir dünya bırakmaktır ve bugün çocuklarımızı sadece eğitmiyor aslında onlara önemli görevlerde veriyoruz. Çevre ve doğamızın minik savunucuları çevre müfettişlerimizde tabiri caizse arı gibi çalışıyorlar ve yine 209 üniversitemizde genç iklim elçilerimizi belirledik. Meclislerini oluşturuyorlar ve üniversitelerimizde de yine gençlerimiz okudukları üniversitelerin iklim dostu dönüşümü için kolları sıvadılar ve inşallah dünyanın iklim dostu üniversitelerine oylayan bu noktada greenmetric programında hedefimiz ilk ona girmektir. Her yıl en az bir üniversitemizin o listede olmasını sağlayacağız. Bu hedefle şu an 209 üniversitemiz hocalarımız öğrencilerimiz harıl harıl çalışıyorlar. Gençlerimiz ve çocuklarımız da sıfır atık çevre ve doğa bilinci kapsamında iklim değişikliği konularına ilişkin farkındalık oluşturmaya yeni bir projeye hayata bu anlamda bu projeyi hayata geçirmiş oluyoruz.

Çocuklarımıza ve ailelerimize bir müjde vermek istiyoruz. Zengin içerikli video ve animasyonlar var ve bu akademi ile çocuklarımız hem eğlenecekler hem de başta Sıfır Atık Projeleri olmak üzere çevreye, doğaya, iklim değişikliğine dair konuları filmlerle, online derslerle öğrenecekler. Aslında tıpkı dijital bir üniversite formatında olacak bu platformda çocuklarımız sıfır atık, çevre ve yine iklim değişikliğine ilişkin iklim elçileri ve çevre müfettişlerimizle birlikte bu kliplerde yer alacaklar, etkinliklere katılacaklar. EBA entegrasyonu ile bu projeyi birleştirdik ve yine 18 milyon gencimizin, öğrencimizin ulaşabileceği platformda çocuklarımıza sürekli yenilenen, çok zengin bir içerik sunuyor olacağız. Bu anlamda da farkındalığı arttırmak üzere bu projelerin sayısını, miktarını arttıracağız. Tek amacımız, tek hedefimiz geleceğimizi emanet edeceğimiz geleceğimizin teminatı çocuklarımıza çok daha güzel bir dünya bırakmaktır. Bu mücadeleyi bunun için veriyoruz, çocuklarımız ve şehirlerimiz için veriyoruz. İklim değişikliğinin etkilerinden daha az etkilenmek adına bu projeleri yapıyoruz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.