Öne Çıkanlar A101 23 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler öğretmen Işın Karaca Milli Eğitim Bakanlığı Acil Bakım Teknikerliği

Su Verimliliği Seferberliği İnternet Sitesi

Bilindiği üzere yarı kurak Akdeniz iklim kuşağında bulunan Ülkemiz, iklim değişikliğinin etkilerinden en yoğun olarak etkilenecek ülkeler arasında yer alıyor. İklim değişikliğinin etkilerine hızlı nüfus artışı, artan sanayileşme ve kentleşme gibi faktörler nedeniyle artan su talebinin de eklenmesiyle önümüzdeki 100 yıl için yapılan iklim değişikliği tahminlerine göre, ülkemizde su kaynaklarının yaklaşık %25 oranında azalması bekleniyor.

Bu nedenle Ülkemizde kentsel, endüstriyel ve tarımsal faaliyetlerde su kaynaklarımızın verimli ve sürdürülebilir kullanılmasının sağlanması için elbirliği ile çalışılması kaçınılmaz olmuştur. 31 Ocak 2023 tarihinde Sayın Emine Erdoğan’ın himayesinde ve Bakanlığımız Su Yönetimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan Su Verimliliği Seferberliği ile toplum genelinde su verimliliği kültürünün oluşturulması, su verimliliğini arttıracak bilgi ve teknolojinin yaygınlaştırılması, su verimliliği eylem planının ve stratejilerin uygulanmasının sağlanması ve buna yönelik yasal altyapının oluşturulması hedefleniyor. 

Seferberlik kapsamında suyun verimli ve sürdürülebilir kullanımı rehberler de hazırlanıyor. Gerçekleştirilen etkinliklerle kurumlar, çiftçiler, sanayiciler, kadınlar ve çocukları kapsayan toplumun tüm kademelerinde “suda sıfır kayıp” bilincinin oluşturulması hedefleniyor. Seferberlik kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere, hazırlanan rehberlere ve diğer bilgilere internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.