Öne Çıkanlar motorlu taşıt sürücü kursları Hakmar Express 20 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler BİM 15 Mart 2024 Aktüel Ürünler 4706 sayılı Kanun Aile Hekimliği Uygulaması

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik (20 Nisan 2023)

Resmî Gazete

20 Nisan 2023 PERŞEMBE

Sayı : 32169

YÖNETMELİK

Gençlik ve Spor Bakanlığından:

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI YURT HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 9/4/2021 tarihli ve 31449 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Hizmetleri Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin başlığı “Yurt ihtiyaç ve önceliklerinin tespiti ile koordinasyonu” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan “programının,” ibaresinden sonra gelmek üzere “öğrenci ve” ibaresi eklenmiş, aynı fıkranın (h) bendinde yer alan “otuz beş” ibaresi “otuz” şeklinde değiştirilmiş, aynı maddenin ikinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan “öğrenci ailesinin ikamet yerinin” ibaresi “öğrenci ve ailesinin ikametlerinin” şeklinde değiştirilmiş ve aynı fıkranın (b) bendinde yer alan “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” ibaresi “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin ikinci fıkrasının (d) bendinde yer alan “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” ibaresi “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin ikinci fıkrasının (ç) bendine “programı ile” ibaresinden sonra gelmek üzere “öğrenci ve” ibaresi eklenmiş, aynı maddeye ikinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiş ve sonraki fıkra buna göre teselsül ettirilmiştir.

“(3) Yurtta barınmakta iken öğrenci değişim programları kapsamında geçici olarak yurt dışında öğrenim gören öğrenciler, dönüşlerinde öncelikli olarak yurda yerleştirilirler.

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesine üçüncü fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiş ve sonraki fıkralar buna göre teselsül ettirilmiştir.

“(4) Yurtlarda barınan öğrencilere, Eylül ayı yurt ücretlerini ödemeleri için 15 Eylül saat 23.00’e kadar süre verilir. Bu süre sonunda ödemelerini yapmayan öğrencilerin kayıtları silinir.”

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin birinci ve ikinci cümleleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı bendin dördüncü cümlesinde yer alan “onuncu gün” ibaresi “ayın son günü” şeklinde değiştirilmiştir.

“İçinde bulunulan ayın yurt ücretini ödemesi için öğrenciye ayın son günü saat 23.00’e kadar süre verilir. Ayın son gününün resmi tatil gününe denk gelmesi halinde süre ilk iş günü saat 23.00’e kadar uzatılır.”

MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinde yer alan “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” ibaresi “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” şeklinde değiştirilmiş ve aynı maddeye ikinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkralar eklenmiş ve sonraki fıkra buna göre teselsül ettirilmiştir.

“(3) Ücretsiz barınmakta iken öğrenci değişim programı ile yurt içi ve yurt dışında öğrenim görecek öğrencilerin dönüşlerinde yurda kayıt yaptırması ve durumunda değişiklik olmaması halinde ücretsiz barındırılmasına devam edilir.”

(4) 15 inci maddenin beşinci fıkrası kapsamında tahliye sebebiyle barındığı yurttan ayrılmak durumunda kalan ve başka yurtlarda barındırılması mümkün olmayan öğrencilerden yurt ücreti alınmaz.”

MADDE 8- Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

“(5) Doğal afet, salgın hastalık ve benzeri nedenler ile yurtların ihtiyaç sahibi kişilerin toplu olarak barındırılması için kullanılmasının zorunlu olduğu hallerde, belirlenen yurtların kısmen veya tamamen geçici olarak tahliyesine Bakan tarafından karar verilebilir.

(6) Yurtların tahliyesine ilişkin diğer usul ve esaslar Bakanlık tarafından belirlenir.”

MADDE 9- Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin sekizinci fıkrasında yer alan “ara sınıf olarak değerlendirilir” ibaresi “barındırılır” şeklinde değiştirilmiş ve aynı maddenin beşinci, dokuzuncu, onuncu ve on birinci fıkraları yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 10- Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (ç) bendinde yer alan “Basın veya sosyal ve görsel medya yoluyla” ibaresi “Basın, sosyal ve görsel medya yoluyla veya fiziki olarak yurt bina ve eklentilerinde;” şeklinde ve “yurt görevlilerine” ibaresi “yurt personeline” şeklinde değiştirilmiş ve aynı fıkranın (i) bendine “üç gün” ibaresinden sonra gelmek üzere “veya aynı öğretim döneminde aralıklı olarak toplamda on gün” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 11- Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “uygulanır” ibaresi “uygulanabilir” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 12- Aynı Yönetmeliğin 41 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(2) Öğrenci değişim programları kapsamında geçici olarak yurt içinde farklı şehirde öğrenim görecek yurt öğrencileri, öncelikli olarak öğrenim göreceği şehirdeki yurtlara nakledilirler. Söz konusu öğrenciler, dönüşlerinde ise esas öğrenim gördükleri şehirdeki yurtlara yine öncelikli olarak nakledilirler.”

MADDE 13- Aynı Yönetmeliğin 43 üncü maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 14- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 15- Bu Yönetmelik hükümlerini Gençlik ve Spor Bakanı yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.