Öne Çıkanlar motorlu taşıt sürücü kursları BİM 15 Mart 2024 Aktüel Ürünler 4706 sayılı Kanun Aile Hekimliği Uygulaması Hakmar Express 20 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler

'1 Milyon İstihdam' Projesi'ne Nasıl Başvurulur? Projeye Destek Ver

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, '1 Milyon İstihdam' Projesi konusunda ''İstihdam odaklı büyümeyi hedeflediğimiz politikalarımız ile uyumlu '1 milyon istihdam' projemiz kapsamında işverenlerimiz, bilgi teknolojileri alanında ihtiyaç duyduğu insan kaynağına ulaşmak için projemize kaydolmaya başlamıştır. Projeye kaydolarak istihdama katkı sağlayan işverenlerimize teşekkür eder, bu alanda kariyer sahibi olmayı hedefleyen vatandaşlarımıza eğitim ve işe alım süreçlerinde başarılar dileriz.'' dedi.

Başvurular Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/ sitesi üzerinden yapılmaktadır.

PROJE HAKKINDA

Hızla gelişen Bilgi Teknolojileri, ülkeleri toplumsal dönüşüme uğratarak, ekonomideki tüm endüstrileri etkilemesiyle birlikte çağın en büyük rekabet alanı olmuştur. Bilgi teknolojilerinin her alanda çok daha fazla kullanılmasından kaynaklı olarak şirketlerin bu alandaki yetişmiş insan gücüne ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Ülke olarak bu alandaki insan gücümüz istenilen seviyede olmadığından, birçok şirket bilgi teknolojilerindeki ihtiyaçlarını yurt dışından karşılamaya başlamıştır.

Aynı zamanda sınırlı sayıda bilgi teknolojileri çalışanı olması sebebiyle bu alanda çalışan kişiler, bir projede birçok rolü aynı anda üstlenmek durumunda kalmaktadır. Bu durum, çalışanlar açısından hem çok yorucu hem de işin kalitesini düşüren bir sorun haline gelmektedir. Tüm bu sebepler, 1 Milyon İstihdam Projesinin yapılma ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. 2023 yılına kadar Bilgi Teknolojileri alanında 1 milyon vatandaşın yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Bu doğrultuda kamuda ve özel sektörde, Bilgi Teknolojileri alanında kariyer sahibi olmak isteyen vatandaşların özgeçmişlerinin oluşturulması kapsamında “1 Milyon İstihdam” projesi geliştirilmiştir. Proje, sektörün bilgi teknolojileri personeli ihtiyacına büyük oranda karşılık verecek bir çalışma olarak tasarlanmıştır. Bu kapsam dâhilinde kişilerin öz geçmişlerinin dijital ortamda iş verenlerin erişimine açık olması amaçlanmaktadır.

Proje kapsamında, bir başka uygulama olan BTK Akademi platformu da bilgi teknolojileri alanında online eğitim hizmeti sunmaktadır. Bu uygulamaya kullanıcılar 1 Milyon İstihdam sistemi veya e-devlet sistemiyle ile giriş yapıp, sistemde yüklü olan derslere kaydolduktan sonra, eğitimleri takip edebileceklerdir.

BTK Akademi ve 1 Milyon İstihdam Sistemi arasındaki entegrasyon sayesinde kullanıcıların BTK Akademi üzerinden aldıkları eğitimlerin ve kazandıkları yetkinliklerin 1 Milyon İstihdam sistemi içerisindeki özgeçmişlerine yansıtılması sağlanacaktır.

Türkiye’nin bilgi teknolojileri alanındaki ilk ve tek “eğitim-istihdam” platformu olarak hayata geçirilen 1 Milyon İstihdam Projesi, BTK Akademi online eğitim platformu entegrasyonu ile ücretsiz online eğitim imkanlarını kariyer sahibi olmak isteyen kullanıcılarına sunmaya devam etmektedir.

PROJEYE NASIL KAYIT OLUNUR?

''Adayım'' ya da ''İşverenim'' seçeneklerinden size hangisi uygunsa ona tıklayın. 

''Adayım'' kısmında özgeçmişinizi doldurun, hedefinizi belirleyin, eğitimlerinizi tamamlayın ve istihdam edilin.

''İşverenim'' kısmında milyonlarca CV arasından en uygun adaylara ulaşın, eğitim ve tecrübeye göre kaliteli işgücü istihdam edinin.

PROJE DESTEKÇİLERİ

1 Milyon İstihdam Projesi geniş bir kitleye hitap ederek birçok çalışma alanıyla geniş ölçekte yürütülen bir proje olarak, çok sayıda kamu kurumu ve şirketin desteği ile yürütülmektedir. Katkı veren her bir kamu kurumu ve şirket, projenin farklı konularında projeye farklı şekillerde destek vermektedir. Siz de kurumunuzun ve şirketinizin faaliyet alanına göre veya projede planlanmış işler konusunda projeye destek olabilirsiniz. Destek Ver butonuna tıklayarak formu doldurup bize ulaşabilirsiniz.

DESTEK VER: https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/destek-ver

ÖZGEÇMİŞ : https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/ozgecmis/login

SIKÇA SORULAN SORULAR : https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/sss

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.