Öne Çıkanlar 2024 Yılı Eğitim Öğretim Sınıfı Dışındaki Personelin İl İçi Yer Değişiklikleri 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu Para Yorumu 2024 Yılı Mayıs Ayı Boğa Burcu Para Yorumu Döviz Pozisyonu Başbakan Binali Yıldırım

8 Nisan 2021 Tarihli Özel Kurslar Sınav Yönergesi

5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyet gösteren kurslarda uygulanan programlar doğrultusunda verilen eğitimlerin inceleme ve kontrollerine, yapılacak seviye tespit, seviye tamamlama ve kurs bitirme sınavlarına, sınavlar için oluşturulacak komisyonlara, sınavlarda görevlendirilecekler ile görevlerine ve görevlendirilenlere ödenecek ücretlere ilişkin 16/04/2020 tarihli ve 6428158 sayılı Makam Oluru ile yürürlüğe giren Özel Kurslar Sınav Yönergesinde, 06/04/2021 tarihli ve 23733555 sayılı Makam Oluru ile yürürlüğe giren Özel Kurslar Sınav Yönergesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönerge ile değişiklikler yapılmış ve Genel Müdürlük internet adresinin "Mevzuat" bölümünde yayımlanmıştır.

Yapılan değişiklikler kapsamında aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur:

1- 02.07.2020 tarihli ve 8846428 sayılı yazımız yürürlükten kaldırılmıştır.

2- Mayıs 2021 tarihi itibaren yapılacak sınavlar 16/04/2020 tarihli ve 6428158 sayılı Makam Oluru ile yürürlüğe giren Özel Kurslar Sınav Yönergesi kapsamında yapılacaktır. Eğitimleri tamamlanan ve birinci sınavı yapılan öğretim programlarının sınavlarında başarısız olan kursiyerlerin ikinci, üçüncü veya dördüncü sınavları, sınav yürütme komisyonu kararı ile önceki mevzuata göre yapılabileceği gibi 16/04/2020 tarihli ve 6428158 sayılı Makam Oluru ile yürürlüğe giren Özel Kurslar Sınav Yönergesi kapsamında da yapılabilecektir.

3- Sınav ücretleri Yönerge değişiklik çalışmalarının 2021 yılına sarkması nedeniyle 2020 yılı için belirlenmiş olan 100 TL sınav ücreti 2021 yılı için de geçerli olacaktır.

4- Öğretim programlarında belirlenen başarı puanları e-Özel modülüne işlenmiş olup sınav başarı durumlarının değerlendirmesinde modül esas alınacaktır.

5- Bakanlığımızca soru havuzu oluşturulması çalışmaları tamamlanana kadar, millî eğitim müdürlüklerince sınavın yapılacağı tarihten en az bir hafta önce kurslardan alınan sorulardan oluşturulan soru havuzundan ve/veya sınav günü sınav komisyonlarında görevli, alan öğretmenleri tarafından program içeriğine uygun olarak hazırlanan soru ve cevap anahtarlarından oluşan her öğretim programı için ayrı ayrı sınav soruları hazırlanacaktır.

6- Sınav sürecinin e-Özel modülü üzerinden kullanımına yönelik açıklamalara e-Özel yardım sayfasından ulaşılacaktır.

7- Sınavda başarısız olan kursiyerlerin kalan sınav haklarına ilişkin işlemler e-Özel modülünde gerekli düzenlemeler tamamlanana kadar millî eğitim müdürlüklerince modüle kursiyerlerin T.C. kimlik numaraları manuel girilerek yapılacaktır.

8- Sınavlarda görev alacaklara yapılacak ücret ödemeleri 16/04/2020 tarihli ve 6428158 sayılı Makam Oluru ile yürürlüğe giren Özel Kurslar Sınav Yönergesinin 16 ncı maddesi kapsamında Genel Müdürlük internet adresinde mevzuat menüsü başlığı altında “Diğer” başlığı içerisinde yer alan “Özel Kurslar Sınavı Ücret Hesaplama Ekranı” üzerinden yapılacaktır.

9- Kurslar veya sınava girecek kursiyerler, sınav tarihinden 10 gün önce sınav ücretini Bakanlıkça belirlenen döner sermaye işletmesince açılan banka hesabına yatıracaklardır. Millî eğitim müdürlükleri sınav ücretini yatıran ve e-Özel’e girilen kursiyerlerin listelerini en geç üç iş günü önce onaylayacaktır.

Açıklamalar doğrultusunda 16/04/2020 tarihli ve 6428158 sayılı Makam Oluru ile yürürlüğe giren Özel Kurslar Sınav Yönergesi kapsamında yapılacak iş ve işlemlerin hassasiyetle yürütülmesi hususunda, bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.