Öne Çıkanlar Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu İş Yorumu A101 21 Eylül 2023 Aktüel Ürünler 2018 Yılında Tıbbi Sekretere 7 Bin Kadro Talebi

eTwinning Faaliyeti 2022 Ulusal Kalite Etiketi Değerlendirme Süreci (Güncelleme)

Merkezi Destek Servisi tarafından yapılan bilgilendirmede, 1 Nisan 2022 tarihi itibarıyla eTwinning faaliyeti yeni platforma (European School Education Platform) taşınmaya başlayacağı belirtilmiştir. Yeni platforma geçiş 1 Nisan 2022’de başlayacak ve Temmuz ayı içerisinde tamamlanacaktır. Temmuz ayından sonra eTwinning faaliyetiyle ilgili çalışmalar sadece yeni platform üzerinden gerçekleştirilecektir. Bu süreçte öğretmenlerin, okulların ve projelerin bilgilerinin bir kısmının yeni platforma yüklenmesi planlanmaktadır. Mart ayı içerisinde yeni platformla ilgili gerekli bilgiler tüm öğretmenlerimizle paylaşılacaktır.

1 Nisan 2022 tarihi itibarıyla yeni yapılacak faaliyetler (yeni kayıt, yeni proje oluşturma vb.) işlemler yeni platform üzerinden gerçekleştirilecektir. Eski platform (www.etwinning.net) Nisan-Temmuz 2022 tarihleri arasında açık kalacak fakat platform üzerinde bütün işlevler aktif olmayacaktır. Bu süreçte eski platformda sadece aşağıdaki alanlar açık kalacaktır.

• Ana portal
• eTwinning Live projeler sekmesi
• Açık olan projelerin TwinSpace’leri
• Kalite etiketine başvuru butonu

Yeni platformda bütün alanların hazır olmama ihtimalinin olması, bazı işlevlerin aktif olup olmayacağının net olmaması, projelerin TwinSpace’lerinin yeni platforma taşınıp taşınmayacağının belirsiz olması, bazı önlemlerin alınmasına neden olmuştur. Bu nedenle, projeleri daha objektif değerlendirebilmek ve öğretmenlerin hak kaybına uğramaması için 2022 yılı Kalite Etiketi Değerlendirme süreci eski platformun açık kalacağı süre içerisinde tamamlanacaktır. Merkezi Destek Servisi tarafından hazırlanan Kalite Etiketi kriterlerine uygun, daha nitelikli projelerin oluşturulması ve projelerin değerlendirmesinin yeni platforma geçiş sürecinden etkilenmemesi adına 2022 Ulusal Kalite Etiketi değerlendirme sürecinde uygulanacak yeni kurallar aşağıda yer almaktadır. Aşağıda belirtilen kurallar tüm projeler için geçerlidir.

1. Ulusal Kalite Etiketi ve 2022 eTwinning Türkiye Özel Ödülleri için son başvuru tarihi 10.05.2022 Salı günü saat 23:59’dur. Son başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular eski platformdaki bazı özelliklerin çalışmamama ihtimali olduğu için değerlendirmeye alınamayacaktır. Tüm Ulusal Kalite Etiketi sonuçlarının 2022 yılı Eylül ayından önce açıklanması beklenmektedir.

2. Ulusal Kalite Etiketi değerlendirme sürecinde projeler açık olmalıdır. Eski platformda yalnızca açık olan projelerin TwinSpace’leri Temmuz ayının sonuna kadar görüntülenebilecektir. Aksi takdirde projeler değerlendirme sürecinde incelenemeyecektir. Bu nedenle projelerinizin eski platformda (www.etwinning.net) açık olması önem arz etmektedir.

3. eTwinning platformundaki değişiklikler sebebiyle 2022 değerlendirme sürecinde proje sonucuna itiraz alınmayacaktır.

4. Kalite etiketine başvuracak bir projede Türkiye’de kayıtlı en fazla 10 öğretmen yer alabilir. Bu kural kapsamında eTwinning Live’da yer alan üye sayısı dikkate alınacaktır.

Öğretmenlerin oluşturacağı projelerde ortak sayısında eTwinning Live’da sınırlama olmamaktadır ancak eTwinning Live’da Türkiye’ye kayıtlı 10 öğretmenden fazla ortağa sahip olan projelerin Ulusal Kalite Etiketine başvuru yapması durumunda, bu projelerin başvuruları doğrudan reddedilecektir. Yabancı ortak sayısında sınırlama bulunmamaktadır ancak projesinde eTwinning Live üzerinde 10’dan fazla Türkiye’ye kayıtlı ortağı bulunan projelerin Ulusal Kalite Etiketi başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. Bu projelerdeki Türkiye’ye kayıtlı ortaklar Kalite Etiketine başvuru yapabilseler bile hepsinin Ulusal Kalite Etiketine başvuruları doğrudan reddedilecektir. Diğer bir değişle, projeye 10'dan fazla Türkiye'den kayıtlı öğretmen davet edilebilir ve proje bu ortaklarla yürütülebilir ancak bu projeler için yapılan Kalite Etiketi başvuruları değerlendirmeye alınmaz. Proje ile Kalite Etiketi başvurusu yapılması planlanıyorsa Türkiye’den kayıtlı 10'dan fazla öğretmen davet edilmemelidir ve proje buna göre planlanmalıdır.

5. Avrupa Komisyonu’nun kararıyla bir öğretmen en fazla 4 farklı projesi için Ulusal Kalite Etiketi başvurusu yapabilecektir. Öğretmenler 4’ten fazla projeye katılabilirler ancak Ulusal Kalite Etiketi başvurusunda bulunan öğretmenlerin ilk 4 proje başvurusu değerlendirmeye alınacaktır. Değerlendirilecek 4 proje, portaldaki kalite etiketi başvuru tarihi sırasına göre ilk başvuru tarihi dikkate alınarak belirlenecektir.

6. TwinSpace alanında sayfalar kısmı oluşturulmamış ya da boş olan projeler doğrudan reddedilecektir.

7. Projeye bireysel olarak katkı sağlamamış (etkinlikler sayfalarda paylaşılmamış ya da projede belirtilen etkinliklerin tamamını yapmamış) proje ortaklarının başvuruları doğrudan reddedilecektir. Öğretmenlerin yaptıkları etkinlikleri TwinSpace alaınında paylaşırken kendi adını, soyadını ve okul adını yazması gerekmektedir.

8. 2022 değerlendirme sürecinde eTwinning Live‘da oluşturulma tarihi 2020-2022 arasında olan projeler değerlendirilmeye alınacaktır. 2020 yılından önce oluşturulan projelerin başvuruları doğrudan reddedilecektir.

9. Her proje 5 Kalite Etiketi kriterine göre değerlendirilecektir. Her kriter 5 puandır. Bir proje en fazla 25 puan alabilir. Projedeki kuruculara bu puana ek olarak (5 kritere ek olarak) +5puan verilecektir.

10. Kalite Etiketine başvurusu yapacak Avrupa projelerinin İngilizce yazılması önerilmektedir.

11. Ulusal Kalite Etiketine başvuru yaparken, başvuru formu tam ve eksiksiz doldurulmalıdır. Başvuru formu doldurulmayan projeler doğrudan reddedilecektir.

12. Ulusal Kalite Etiketine başvuru yaparken, başvuru metninizi lütfen kimseyle paylaşmayınız. Projeyle ilgili yapmak istediğiniz değişiklikleri başvurunuzu tamamlamadan önce bitirmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde değerlendirme sürecinde aksaklıklar yaşanabilir. Böyle bir durumda sorumluluk başvuru sahibine aittir. Başvuru yaptıktan sonra formu güncelleme yetkiniz olmasına rağmen formda projenin değerlendirilmesini etkileyecek değişiklikler yapılmaması gerekmektedir. Projeyi planı dâhilinde yürütemediğinizi ya da projeye yeterli katkıda bulunamadığınızı düşünüyorsanız lütfen Kalite Etiketi başvurusu yapmayınız.

13. Ulusal Kalite Etiketi gereklilikleri arasında ortakların projeye yaptıkları bireysel katkılar yer almaktadır. Bu gereklilik gereğince proje başvuru formu birebir aynı olan proje ortaklarının başvuruları doğrudan reddedilecektir.

14. Proje inceleme sürecinde öğretmenlerin branş bilgisi önem taşımaktadır. Bu nedenle öğretmenlerin başvuru formunda “Description (Kısa Açıklama)” kısmına branş bilgilerini yazmaları gerekmektedir.

15. Projelerinizin, Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilebilmesi için TwinSpace ziyaretçi kullanıcı adı ve şifresini başvurunuza yazmanız gerekmektedir.

NOT: eTwinning platformundaki değişiklikler sebebiyle 2022 değerlendirme sürecinde proje sonucuna itiraz alınmayacaktır.

AVRUPA KALİTE ETİKETİ

1. Avrupa Kalite Etiketi, Merkezi Destek Servisi (MDS) tarafından verilmektedir.

2. Avrupa Kalite Etiketi alabilmek için, proje sahiplerinin Ulusal Kalite Etiketine sahip olması gerekmektedir.

3. Avrupa Kalite Etiketi sürecinde bir projeyi en az iki (2) ülkenin aday göstermesi gerekmektedir.

4. Her Ulusal Destek Servisi, verilen Ulusal Kalite Etiketlerinin puanlarına göre, puanı en yüksekten başlanarak üçte birini Avrupa Kalite Etiketine aday gösterebilir.

5. Avrupa Kalite Etiketi, yılda sadece bir defa verilmekte ve eTwinning Portalı üzerinden duyurulmaktadır.

6. Avrupa eTwinning Ödülleri’ne başvuruda bulunmak için projenizin Avrupa Kalite Etiketi almış olması gerekmektedir.

eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi

Değerlendirme kriterlerine erişmek için:
http://etwinning.meb.gov.tr/wp-content/uploads/2021/09/2022_Ulusal_Kalite_Etiketi_Kriterleri.pdf

Türkiye Özel Ödülleri ile ilgili detaylar için:
http://etwinning.meb.gov.tr/wp-content/uploads/2021/09/2022_Turkiye_Ozel_Odulleri.pdf

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.