Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu Para Yorumu kamu binaları 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Başbakan Binali Yıldırım sözleşmeli personel

Güncel Eğitim Politikaları ve 20. Milli Eğitim Şurası Tavsiye Kararları

Güncel Eğitim Politikaları ve 20. Milli Eğitim Şurası Tavsiye Kararları'nda; Temel Eğitimde Fırsat Eşitliğinin Artırılması, Öğretmenlerin Mesleki Gelişimleri, Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi, 20. Millî Eğitim Şûrası Tavsiye Kararları ve Uygulama Adımları yer almaktadır.

Konuya ilişkin Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''"Bilindiği gibi Şûra Genel Kurulu'nda kabul edilen kararlar, Bakanlık açısından tavsiye niteliği taşıyor. 20. Millî Eğitim Şûrası, kararların çok büyük oranda oy birliği ile alındığı bir toplantı oldu ve katılımcıların birçok maddede görüş birliğine sahip olması alınan kararların önemini artırdı. Bakanlık olarak zaten öncelikli eğitim politikalarımız olarak belirlediğimiz alanlarda alınan Şûra kararlarının uygulamaya geçirilmesi bizim için oldukça önemli. Bu nedenle Şûra'da da ifade ettiğim gibi belirli aralıklarla attığımız adımlarla Şûra kararları arasındaki uyum derecesini gösteren raporlar hazırlayıp kamuoyu ile paylaşacağımızı ifade etmiştim. Bugün yayımladığımız bu rapor, bu sözün yerine getirildiğinin ilk somut göstergesidir. Ana politika alanlarına dair tavsiye kararlarını gözeterek kendi politikalarımız ile uyumuna dair ilk resmî değerlendirmeyi kamuoyu ile paylaşmış olduk. Daha önce bağımsız araştırmacılar ve sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan bu tür değerlendirmeler ilk kez Bakanlık tarafından yapıldı ve kamuoyu ile paylaşıldı." dedi.

KARARLAR : https://cdn.eba.gov.tr/icerik/2022/03/Guncel_Egitim_Politikalari_ve_20._Milli_Egitim_Surasi_Tavsiye_Kararlari.pdf

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.