Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu İş Yorumu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri öğretmen A101 21 Eylül 2023 Aktüel Ürünler

İl İçi Görevde Yükselme Suretiyle Atamalarda Mazeret Durumlarının Dikkate Alınması (6 Mayıs 2024)

Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kütük ve Genel Sekreter Haydar Urfalı imzalı resmi yazıda ''Bakanlığınızca yayımlanan MEB Merkez ve Taşra Teşkilatı Memur, Şef, Sayman ve İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Şube Müdürü Kadroları İçin Görevde Yükselme Suretiyle Atama Başvuru Kılavuzu hüküler doğrultusunda, 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında başvurular alınarak, görevde yükselme suretiyle atama işlemleri gerçekleştirilmiştir.

Bakanlığınızca, şube müdürü kadrosu hariç, diğer kadrolar için yapılan başvurularda, görev yaptığı ilden başka bir ili tercih eden personelin görevde yükselme suretiyle atama işlemlerinde mazeret durumlarının dikkate alınacağını Sendikamıza gelen bilgiler doğrultusunda öğrenmiş bulunmaktayız Bu uygulama isabetli olmakla birlikte, aynı şekilde il içinde yapılacak olan (şube müdürü kadrosu hariç) görevde yükselme suretiyle atama işlemlerinde de mazeret durumlarının dikkate alınması gerekmektedir. Şöyle ki; bazı illerin (Ankara, Sivas, Konya gibi) iki farklı ilçesi arasında iki ilden daha fazla mesafe bulunmaktadır. Bu nedenle, il içinde yapılacak olan atamalarda mazeret durumlarının dikkate alınmaması mağduriyetlere sebep olabilecektir.

Bu bağlamda, mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi için Bakanlığınıza görevde yükselme suretiyle atama işlemleri sonucunda il dışına ataması yapılanlara verilen mazeret hakkının il içinde farklı ilçelere ataması yapılanlara da verilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.