Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen 2024 Yılı Destekleme Ve Yetiştirme Kursları EKılavuzu A101 25 Nisan 2024 Aktüel Ürünler İletişim Başkanı Fahrettin Altun

Yeni Evlenecek Çiftlere Destek Devletten

31 Ekim 2023 tarihinde yapılan Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ''Deprem bölgesi için pilot proje olarak başlatıyoruz. Top Meclis'te, biz tüm çalışmalarımızı tamamladık. Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Bütün kriterleri oluşturduk, bütün altyapı şu anda hazır. 18 -27 yaş gibi, ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek.

2 yılı geri ödemesiz 4 yıl sıfır faizle vereceğimiz bir destek. Yönetmelik çıkarmamız gerekiyor akabinde. Pilot bölgeden başlama nedenimiz, deprem bölgesindeki gençlerimize destek olmak. Oraya moral motivasyon olmak.

Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış olmak. Aile Eğitim Programı ve Evlilik Öncesi Eğitim Programı eğitimlerine katılmış olmak. Bu kriterlere uyan herkes bundan faydalanabilecek.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.