Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Boğa Burcu Para Yorumu 2024 Yılı Eğitim Öğretim Sınıfı Dışındaki Personelin İl İçi Yer Değişiklikleri 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu Para Yorumu Döviz Pozisyonu kamu binaları

Ek Gösterge Komisyonu 3. Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''3600 Ek Gösterge ve Ek Göstergelere yönelik düzenlemenin bütün kamu görevlilerini kapsamasını ve ‘Tazminat Yansıtma Oranları’na ilişkin adaletsizliğin giderilmesi gerektiğini aktardık. Çalışma kesintisiz devam edecek ve 10 Mayıs’ta üçüncü kez bir araya geleceğiz.

İlk toplantıda kamu idaresi tarafından mevcut personel sayıları ve ek gösterge sistemine ilişkin verilerin yer aldığı bir sunum yapılmıştı. Bugünkü toplantıda, ek göstergelere yönelik düzenlemenin bütün kamu görevlilerini kapsamasını ve Tazminat Yansıtma Oranları’na ilişkin adaletsizliğin giderilmesi gerektiğini aktardık. 10 Mayıs’a kadar karşılıklı çalışmamız kesintisiz devam edecektir.

Bu sürede kamu idaresi ile Konfederasyonumuzun ve Sendikalarımızın teknik heyetleri periyodik olarak görüşmeler gerçekleştirecek ve kamu görevlilerinin beklentilerini aktaracağız. 10 Mayıs'ta ek gösterge ve tazminat yansıtma oranlarına ilişkin taslak oluşmasını arzuluyoruz.

Temel yaklaşımımız; ek göstergelere ilişkin düzenlemenin genel idari hizmetler, ek göstergesiz memurlar, avukatlar, teknik hizmetler sınıfı dahil bütün kamu görevlilerini kapsayacak şekilde düzenlenmesi ve emekli aylığı ile ikramiyelerin artırılmasını sağlamaktır.

Amacımız; 6.Dönem Toplu Sözleşme kararımız gereği ek gösterge sisteminin adil sonuç üretecek şekilde sonuçlanması, yeni mağduriyetlere yol açmaması ve bu konuda atılacak adımlarla köklü bir reforma imza atılmasıdır.

Toplantıda, ek gösterge düzenlemesinin çerçevesine dair teknik tartışmalar yapıldı. Bizim temel yaklaşımımız sadece dört meslek grubu için 3600 ek gösterge yerine, tüm kamuyu içerisine alan 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin düzenlenmesi şeklindedir.

Bizim temel yaklaşımımız, sadece dört meslek grubu için 3600 ek gösterge yerine, tüm kamuyu içerisine alan 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin düzenlenmesi şeklindedir.

Kamudaki personel rejimi içerisinde ek gösterge sistematiğini dikkate alarak, tüm kamu çalışanlarının içerisinde kendisini bulacağı bir çerçevede, tazminat yansıtma oranlarını da alarak emekli aylığı ve emekli ikramiyelerine dokunacak şekilde bir memnuniyet üretilmesini kamu tarafıyla paylaştık. Bu anlamda kamu tarafının bir taslak çalışmasının olduğunu gördük. Bu taslak bizimle paylaşılmadı, bunun yerine bizim hizmet bazlı yaklaşımımız alınmak istendi.

10 Mayıs'a kadar Konfederasyonumuzun mutfağıyla Çalışma Genel Müdürlüğü görüşerek iş belli bir yere kadar taşınacak. Çalışma Genel Müdürlüğü, hizmet kollarımızın başkanlarını ve teknik ekiplerini dinleyerek, herhangi bir boşluk olmaması için süreç yönetimi yapacak.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.