Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu Para Yorumu Döviz Pozisyonu kamu binaları 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Başbakan Binali Yıldırım

Sağlık Personeli Alımı ve Kademeli Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

İstanbul'da artan vaka sayılarının durumunu yerinde saptamak isteyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5 gündür İstanbul'daydı. Durum değerlendirmesi yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamaları için milyonlarca kişi ekrana kitlendi.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri 28 Ekim 2020 tarihinde saat 17.00'de Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde ilk kez Ankara dışında yapılan Bilim Kurulu toplantısında bir araya geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplantının ardından açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Eğer hayatlarımızı kendimiz disipline kavuşturamazsak kurallardan çok daha ağır mecburiyetlerimiz olacak." diyerek vatandaşları uyardı.

Sağlık personeli alımına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Önümüzdeki hafta, muhtemelen Kasım ayının ilk haftası 12 bin sağlık çalışanımızı alım ilanına çıkacağımızı müjdelemek istiyorum." dedi.

Sokağa çıkma kısıtlamasına dair Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Şu an böyle bir kısıtlama düşünmüyoruz. Özellikle alınması ve uyulması gereken tedbirlere uyum gösterme noktasında bir kararlılık içerisinde olursa biz bunun üstesinden geliriz." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamasının devamında "özellikle partiler anlamında gece 12'den sonra müzikli ortamlar yasaklanmıştı. Bunun daha erken saatlere çekilmesiyle ilgili Bilim Kurulunun önerisi oldu. Önümüzdeki günlerde, İçişleri Bakanlığımız bu konuyla ilgili öneri doğrultusunda duyuru yapmış olur." dedi.

Sınıfların kademeli olarak artışının salgının seyrinin belirleyeceğini ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "okullarla ilgili şu an ciddi bir artışın olmadığını biliyoruz. Toplumun genelinden farklı bir artış olmadığını söyleyebiliriz. Önümüzdeki günler salgının seyriyle birlikte diğer sınıfların kademeli bir geçiş olması konuşulmuştu. Bununla ilgili önümüzdeki dönem salgının seyri belirleyecek. Şu an İstanbul özelinde baktığımızda ilave bir sınıfın Bilim Kurulunun önerisinin olmadığını söyleyebilirim. Şu ana kadar açılan sınıflarla ilgili ortalamalardan farklı bir pozitiflik oranının olmadığını söyleyebilirim. Zaten tercihe bağlı 2+5 şeklinde uygulama ile eğitim devam ediyor. Önümüzdeki haftalar Bilim Kurulunun kademelendirmeyi devam ettirme konusunda bir yaklaşımı yok." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.