Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu İş Yorumu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri öğretmen A101 21 Eylül 2023 Aktüel Ürünler

Muhakkik Görevlendirilmeleri İçin Ücret Talebi (4 Nisan 2024)

Teftiş Kurulu Başkanı Bakan a. Abdulkadir Özkan imzalı resmi yazıda ''20 Mart 2024 tarihli ve 2024/277 sayılı yazınızda kayıtlı Bakanlığımıza bağlı yürütülen soruşturmalarda muhakkik olarak görevlendirilen okul/kurum müdürleri ile diğer personelin, kendilerine tanımlanan dosya başına ücret ödenmesi talebine ilişkin yazı başkanlığımıza incelenmiştir.

Bu itibarla, Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı ve il eğitim müfettişleri başkanlıklarınca yürütülen inceleme ve soruşturmalarına ilişkin mali iş ve işlemler 6245 Sayılı Harcırah Kanunu kapsamında yürütülürken, bakanlığımıza bağlı okul/kurum müdürleri ile diğer personellerin muhakkik olarak görevlendirildikleri inceleme soruşturma çalışmalarında, kendilerine tanımlanan dosya başına ücret ödenebilmesine ilişkin meri mevzuatta açık bir hükmün yer almadığı, bu nedenle böyle bir ödemenin yapılmasının yasal dayanağının bulunmadığı değerlendirilmektedir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.