Öne Çıkanlar Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır A101 21 Eylül 2023 Aktüel Ürünler 2018 Yılında Tıbbi Sekretere 7 Bin Kadro Talebi 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu İş Yorumu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin

Proje Okullarına Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirme İş ve İşlemleri (6 Mayıs 2024)

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz imzalı resmi yazıda ''Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurulularına öğretmen atama ve yönetici görevlendirme iş ve işlemleri Personel Genel Müdürlüğünce yayımlanan 2024 Yılı Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kuramlarına Öğretmen Atamasına İlişkin Kılavuz, 2024 Yılı Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kuramlarına Yönetici Görevlendirmesine İlişkin Kılavuzlarında belirtilen takvim doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.

Özel program ve proje uygulayan eğitim kuramlarından Bakanlığımız ile sektör (kamu ve özel kurum/kuruluşlar) arasında imzalanan protokollerle ilişkilendirilen ve protokollerinde, "Protokol Yürütme Kurulu (PYK)'* ve merkezde "Protokol Danışma Kurulu (PDK)" oluşturulması karar altına alman eğitim kuramlarına öğretmen ataması ve yönetici görevlendirilmesine ilişkin iş ve işlemler oluşturulan Protokol Yürütme Kurulunun görüşü ve merkezde oluşturulan Protokol Danışma Kurulunun kararına bağlı olarak Bakanlık tarafından yapılmaktadır.

Ancak, Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 2024 Yılı Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kuramlarına Öğretmen Atamasına İlişkin Kılavuz, 2024 Yılı Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kuramlarına Yönetici Görevlendirmesine İlişkin kılavuzlarda belirtilen takvime göre özel program ve proje uygulayan eğitim kuramlarına öğretmen atama ve yönetici görevlendirilmesine ilişkin Protokol Yürütme Kurulu (PYK) ve Protokol Danışma Kurulu (PDK) iş ve işlemlerinin süresi içinde sonuçlandırılamayacağı değerlendirilmektedir.

Bu itibarla. 2024 Yılı Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kuramlarına Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirilmesine ilişkin Kılavuzlarda belirtilen Bakanlığımız ile sektör (kamu ve özel kurum/kuruluşlar) arasında imzalanan protokollerle ilişkilendirilen ve protokollerinde. "Protokol Yürütme Kurulu (PYK)' ve merkezde "Protokol Danışma Kurulu (PDK)' oluşturulması karar altına alınmış proje okullarına yönetici görevlendirmeleri ile öğretmen ataması ulusal ve uluslararası protokol ve projede yer alan özel hükümlerinin 2024 yılına münhasır olmak üzere uygulanmaması hususunu. Makamlarınızca da uygun görülmesi halinde olurlarınıza arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.