Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu İş Yorumu NATO Antlaşmalan EBA TV İlkokul Uzaktan Eğitim Program Yayın Akışı Muğla Arısı öğretmen

YSK'nın 2023/428 Sayılı Kararı

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanlığı tarafından Kurulumuz Başkanlığına gönderilen 07.04.2023 tarihli ve GEN.SEK.13-2023/11 sayılı yazısı ile; partilerinin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde tüm seçim bölgelerinde aday göstermeme kararı aldığı belirtilerek gerekli işlemlerin yapılması istenilmiş olmakla, konu incelendi.

GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ:

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanlığı tarafından verilen yazıda; 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde tüm seçim bölgelerinde aday göstermeme kararı aldıkları görülmüş olmakla, istemin kabulü ile Hür Dava Partisince alınan karar doğrultusunda işlem yapılmasına, Hür Dava Partisinin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine katılmamasına, bu dönemdeki seçim iş ve işlemlerinde bu siyasi partiye yer verilmemesine, durumun tüm il ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına bildirilmesine karar verilmelidir.

S O N U Ç:

Açıklanan nedenlerle;

1- Hür Dava Partisince, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine Hür Dava Partisinin katılmamasına, bu dönemdeki seçim iş ve işlemlerinde bu siyasi partiye yer verilmemesine,

2- Karar örneğinin;

a) Seçim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile il ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına,
b) Hür Dava Partisi Genel Başkanlığına gönderilmesine,
c) Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce Kurulumuzun www.ysk.gov.tr internet adresinde yayınlanmasına 07.04.2023 tarihinde oy birliği ile karar verildi.

Anahtar Kelimeler:
YSKSeçim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.