Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu İş Yorumu NATO Antlaşmalan öğretmen EBA TV İlkokul Uzaktan Eğitim Program Yayın Akışı Muğla Arısı

YSK'nın 2023/682 Sayılı Kararı

Derinkuyu İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından Kurulumuz Başkanlığına gönderilen 24.04.2023 tarihli 279414 sayılı yazıda; Adalet ve Kalkınma Partisi Derinkuyu İlçe Başkanlığınca, 14 Mayıs 2023 Pazar günü birlikte yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde görev yapacak sandık kurulu başkan ve üyelerinin T.C. Kimlik numarası, çalıştığı kurum ve unvanlarını gösterir listenin verilmesinin talep edildiği belirtilerek listenin ilgili partiye verilip verilmeyeceği hususunda görüş istenilmiş olmakla konu incelendi.

GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ:

İstem; 14 Mayıs 2023 Pazar günü birlikte yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oluşturulan sandık kurulu başkan ve memur üye listesinin Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanlığına T.C Kimlik numaralı olarak verilmesine ilişkindir.

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 47'nci maddesinde; “Yüksek Seçim Kurulu Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü; her yıl sonuna göre seçmen kütüğünü ve bu kütükten elde edilmiş listenin bir suretini Yüksek Seçim Kurulu Başkanına teslim eder.

Seçmen kütüğünün suretleri Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünde kalır. Yüksek Seçim Kurulu Başkanına teslim edilen seçmen kütüğünü saklama ve inceleme kuralları Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenir ve yayınlanır.

Seçmen kütükleri; seçimlere katılma yeterliliğini taşıyan siyasi parti merkezlerince yahut yetkilendirilmiş il veya ilçe başkanlarınca, talep edildiğinde; Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen gideri Maliye veznesine yatırılmak ve makbuzu ibraz edilmek kaydı ile, bir seçim döneminde iki defadan fazla olmamak üzere ilçe seçim kurulu başkanınca, bilgisayar ortamında veya liste düzeyinde imza mukabilinde, istek sahibine verilir.

Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğündeki bilgilerden, diğer devlet kuruluşlarının yararlanma yöntem ve kuralları, yasa ile düzenlenir.” hükümleri yer almaktadır. Kurulumuzca yapılan değerlendirme neticesinde; siyasi parti ilçe başkanlıklarına sadece sandıklardaki kendi partili üyelerinin isim listesinin verilebileceğine karar verilmesi gerekmiştir.

S O N U Ç :

Açıklanan nedenlerle;

1-Siyasi parti ilçe başkanlıklarına sadece sandıklardaki kendi partili üyelerinin isim listesinin VERİLEBİLECEĞİNE,

2- Karar örneğinin;

a) Derinkuyu İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına,
b) İl ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına,
c) Kurulumuzun www.ysk.gov.tr adresinde yayınlanması için Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğüne gönderilmesine 25.04.2023 tarihinde oy birliği ile karar verildi.

Anahtar Kelimeler:
YSKSeçim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.