Öne Çıkanlar refah payı ŞOK Aktüel Ürünler Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı öğretmen BİM

Başarı Belgeleri (21 Ocak 2022)

Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla ve Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığı web sayfasında 16 Ocak 2022 tarihinde yapılan haberde ''6 Eylül 2021 tarihinden itibaren okulları kesintisiz haftada beş gün yüz yüze açık tutmak için yoğun çaba sarf etmelerinden dolayı Sayın Bakan tarafından bütün öğretmenlere ve idari kadroya başarı belgesi gönderildiği'' ifade edilmiştir.

Salgın sürecinin etkilerinin devam ettiği içinde bulunduğumuz bu zor koşullar altında okulları açık tutmak ve eğitim-öğretimi sürdürmek için azami gayret sarfeden öğretmenlerimizin idari personelin emeklerinin görülmesi eğitim çalışanlarını memnun etmiştir.

Ancak Sendikamıza, söz konusu başarı belgelerinin sadece örgün eğitim kurumlarındaki öğretmenlerimize  verildiği, okullarda ve taşra teşkilatında görev yapan memur ve hizmetliler başta olmak üzere diğer hizmet sınıflarındaki personele ve bazı eğitim kurumlarında (Öğretmenevleri, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde) görevlendirilen öğretmen ve yöneticilere verilmediği yönünde şikayetler gelmektedir.

Salgının yeni varyantlarla etkisini halen şiddetiyle hissettirdiği bu zaman diliminde yüz yüze eğitimin devamında ve okulların açık tutulmasında memur ve hizmetlilerinin, teknik hizmetler sınıfı, yardımcı hizmetler sınıfı, sağlık hizmetleri sınıfı ve genel idare hizmetleri sınıfı çalışanlarının emeklerinin, özverilerinin ve çabalarının rolü inkar edilemez.

Bu itibarla okullarda ve taşra teşkilatında görev yapan memur ve hizmetliler başta olmak üzere diğer hizmet sınıflarındaki personel ile bazı eğitim kurumlarında (Öğretmenevleri, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde) görevlendirilen öğretmen ve yöneticilere de ''başarı belgesi'' verilmesi ve neticeden Sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.