Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı atama 2024 Yılı Mayıs Ayı Balık Burcu İş Yorumu emekli

Ders Kitapları ve Öğretim Materyalleri (21 Eylül 2023)

Bakan Yardımcısı Bakan a. Nazif YILMAZ imzalı resmi yazıda ''Millî Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği ile Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında okutulmak üzere Bakanlıkça temin edilecek ders kitabı ve diğer eğitim araç-gereçlerin niteliklerinin Türk millî eğitiminin genel amaç ve temel ilkelerine uygun olarak belirlenmesi, hazırlanması, hazırlatılması, incelenmesi, inceletilmesi, inceletme sistemi ile ilgili kriterlerin belirlenmesi, değerlendirilmesi, kabulü, uygunluk süresi, ilanı, yayımlanması ve dağıtımına ilişkin hususlar açıkça belirtilmiştir.

Örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızda İlgi Yönetmelik hükümlerine göre hazırlanan ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca incelenen ders kitapları ile diğer öğretim materyallerinden uygun görülenler okutulmaktadır. Buna ilave olarak öğretim programında yer alan kazanımları destekleyecek mâhiyette Bakanlığımız ilgili birimlerince yaş/sınıf seviyesine uygun olarak hazırlanan yardımcı kaynaklar ve elektronik eğitim içerikleri de https://www.eba.gov.tr/ adresinden temin edilebilmektedir.

Millî Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği'nin "Öğrencilere Aldırılmayacak Kitaplar" başlığı altında yer alan 32. maddesinde "Bakanlık tarafından belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz." hükmü bulunmaktadır. Söz konusu madde hükmüne ve Bakanlığımızca daha önceden yapılan uyarılara rağmen, yardımcı kaynak ya da ders kitabı olarak tanımlanan bazı öğretim materyallerinin sınıf içerisinde kullanıldığına, bu materyallerden ödev verildiğine ve dolayısıyla velilerin de eğitim materyallerini almaya mecbur kaldıklarına dair şikayetler bulunmaktadır.

Bu nedenle, Bakanlığımızca dağıtımı yapılan ders kitapları, hazırlanan diğer yardımcı materyaller ve EBA platformunda bulunan içerikler haricindeki öğretim materyallerinin, resmi okullarda reklam ve tanıtımının yapılmasına izin verilmemesi, öğrencilerimize aldırılması ve kullanımı konusunda zorlayıcı tutum içerisinde bulunulmaması, velilere maddi külfet oluşturacak uygulamalardan kaçınılması, yönetici ve öğretmenlerimizin uyarılarak il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince gerekli tedbirlerin alınması hususunda, gereğini önemle rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.