Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Balık Burcu İş Yorumu Engelsiz Fakülte ve Engelsiz Kampüs Bayrakları emekli atama Milli Eğitim Bakanlığı

Evde Eğitim Bilgisi Giriş Ekranının Kullanımı (3 Şubat 2022)

Yaygın Eğitim ve Barınma Hizmetleri Daire Başkanı Bakan a. Ceyhun AY imzalı resmi yazıda ''5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyette bulunan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim alan bedensel engelli bireyler, bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliğinde 05.09.2019 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren düzenleme ile evde destek eğitim hizmetinden yararlanabilmektedir. 

Evde destek eğitimi alan bedensel engelli bireylerin eğitim bilgi girişlerinin Engelli Birey Modülü üzerinde yapılabilmesi için gerekli ekranlar hazırlanmış olup; 28/02/2022 tarihine kadar kurumlar ile ilçelerin ekte yer alan kılavuza uygun olarak gerekli bilgileri girmeleri ve 01/03/2022 tarihi itibarıyla tüm kurumların evde destek eğitimine ilişkin eğitim bilgi girişlerini yapmaları gerekmektedir. Bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Evde Eğitim Bilgisi Giriş Ekranlarının Kullanımı Kurumların Yapacağı İşlemler

Kurumlar bünyesinde kayıtlı olan ve Evde Destek Eğitim önerilen bireyleri listelemek için aşağıda gösterilen Listeleme İşlemleri-Kayıtlı Birey Listeleme ekranı kullanılacaktır.

Listeleme İşlemleri - Kayıtlı Birey Listeleme

Eğitim Bilgisi Giriş menüsü altında Evde Eğitim Bilgisi Giriş ekranı kullanılarak bilgileri eklenecek birey seçilecektir.

Eğitim Bilgisi Giriş - Evde Eğitim Bilgisi Giriş 

Bireyi seçildikten sonra aşağıda gösterilen ekrandan kurum-ev arası mesafe ve süre bilgileri girişleri yapılacaktır. Kurum-ev arası mesafe ve birden fazla öğrenci arasındaki süre 60 dakikadan az olamaz.

Seçilen bireye ait mesafe ve süre bilgileri girişleri yapıldıktan sonra İlçe Onay işlemi yapılmalıdır.

İlçe Onayı yapıldıktan sonra birey mesafe ve süre bilgilerinde güncelleme yapılması durumundan yeniden ilçe onayı yapılması gerekmektedir.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Yapılacak İşlemler

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurumda kayıtlı Evde Destek Eğitim önerilen bireylerin mesafe ve süre bilgileri güncellenebilir.

İl/İlçe MEM İşlemleri - Evde Eğitim Bilgisi Güncelleme

Evde Eğitim bilgisi girişi yapılan bireylerin onay işlemleri için aşağıda gösterildiği gibi işlem yapılacaktır.

İl/İlçe MEM İşlemleri - Evde Eğitim Bilgisi Onaylama

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.