Öne Çıkanlar öğretmen İstihdam Seferberliğine İİBF Mezunları da Katılmalıdır sözleşmeli personel Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

İkili Eğitim Yapan Kurumlar (10 Kasım 2023)

Temel Eğitim Genel Müdür V. Bakan a. Mehmet Yasin ERİŞ imzalı resmi yazıda ‘’İliniz Malazgirt ilçesi .........................................................Ortaokulunun ana sınıfının sabah grubu ve öğleden sonra grubu olarak ikili eğitim yapması nedeniyle bu okulda görev yapan okul yöneticilerinin ikili eğitim yapıldığı için ilave ek ders alıp alamayacakları konusunda görüş talep edilen 16/10/2022 tarihli ve E-47093652-841.01.01-87232486 sayılı yazınız ve ekleri incelenmiştir.

26/7/2014 tarihli ve 29072 sayılı Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin Tanımlar başlıklı 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında "ı) İkili eğitim: Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında ayrı gruplarla sabah ve öğleden sonra yapılan eğitimi," hükmü ile ikili eğitimin tanımı yapılmıştır.

1/12/2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde; "6) Her türdeki anadolu liseleri, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, spor liseleri, kız ve erkek teknik öğretim, ticaret ve turizm okul ve kurumları, özel eğitim okul ve kurumları ile okul öncesi eğitim kurumları müdür yardımcılarının haftada 20 saati,

7) Diğer örgün ve yaygın eğitim kurumları ile azınlık okulları müdür yardımcılarının haftada 18 saati,... ders niteliğinde yönetim görevi sayılır ve fiilen görev yapma karşılığında ek ders ücreti ödenir." hükümleri yer almaktadır.

Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme'nin Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme başlıklı İkinci Bölümünün 7 nci maddesinin birinci fıkrasında "2006/11350 sayılı Karar'ın 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi uyarınca örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki yöneticilere ödenmekte olan ek ders ücreti, ikili öğretim yapan örgün eğitim kurumlarındaki yöneticilere ders yılı süresince haftada iki saat artırımlı ödenir." denilmektedir.

Bu bağlamda, söz konusu okul yöneticilerinin artırımlı ek ders ücreti taleplerinin, sabah ve öğle gruplarının her ikisinde de görevlerini fiilen yerine getirip getirmediklerine bakılarak, yukarıdaki mevzuat doğrultusunda değerlendirilmesi hususunda gereğini bilgilerinize rica ederim.’’ denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.