Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı atama 2024 Yılı Mayıs Ayı Balık Burcu İş Yorumu emekli

İl İçi Yer Değişikliği (11 Temmuz 2023)

Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ve Genel Sekreter Talat Yavuz imzalı resmi yazıda ''Genel Müdürlüğünüzce ''2023 Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu'' 10 Temmuz 2023 tarihinde web sayfanızda yayınlanmıştır. Söz konusu duyuru ekinde yer değiştirme kılavuzunda, Bakanlığınız resmi eğitim kurumlarında görev yapan kadrolu öğretmenlerin, 2023 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri başvurusu için 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az üç yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak şartı aranmaktadır.

Ancak, çoğunlukla yaz tatili dönemlerinde eğitim-öğretim yılına başlanmazdan evvel gerçekleştirilen öğretmen ilk atama işlemlerinin, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması başta olmak üzere çeşitli nedenlerle, 30 Eylül tarihinden sonra sonuçlandırılabileceği; çok sayıda öğretmenin bu tarihten sonra atama kararnamelerini tebliğ alarak fiilen görevlerine başladıkları bilinmektedir.

Nitekim, daha önceki yıllarda bu gerekçelerle, Bakanlık tarafından yapılan il içi yer değişikliği işlemlerinde üç yıllık çalışma süresinin hesabında 31 Aralık tarihi esas alınmıştır.

Bu itibarla Bakanlığınızca, 2023 yılı öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri başvurusu için aranan üç yıllık çalışma süresinin hesabında 31 Aralık tarihinin esas alınması konusunda düzenleme yapılması ve neticeden Sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.