Öne Çıkanlar refah payı ŞOK Aktüel Ürünler Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı öğretmen BİM

İsteğe Bağlı Yer Değiştirmelerde 31 Aralık Tarihinin Baz Alınması (11 Temmuz 2023)

Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun ve Seyit Ali Kaplan imzalı resmi yazıda ''2023 Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusunun Başvuru Şartları başlıklı 2. maddesinde ''30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az üç yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak'' düzenlemesi yer almaktadır.

Ancak 30 Eylül tarihinin baz alınması nedeniyle kendilerinden kaynaklanmayan çeşitli nedenlerle hizmet süresi eksik kalan öğretmenlerimiz yer değişikliği talebinde bulunamayacak ve yaklaşık bir yıl daha eski görev yerinde çalışmak zorunda kalacaklardır. Bu sebeple isteğe bağlı yer değişikliği başvurusunda bulunamayacaklar ve mağduriyet yaşayacaklardır.

Mağduriyetlerin önüne geçebilmek adına 2023 Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusundaki il içi yer değiştirme işlemlerinde çalışılması gereken süre hesabında 30 Eylül tarihinin güncellenerek, 31 Aralık tarihinin baz alınması ve bu hususta gerekli düzenlemelerin yapılarak mağduriyetlerin giderilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''İl içi tayin başvurusundaki birçok meslektaşımızdan tercihe açılan normların yetersiz olduğuna yönelik şikâyetler alıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı emeklilik başvurusu yapmış olan tüm öğretmenlerin yerlerini nakil talebindeki meslektaşlarımızın tercihine açmalıdır. Aksi halde amaç hâsıl olmayacak ve öğretmenlerimizin mağduriyeti devam edecektir.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.