Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı atama 2024 Yılı Mayıs Ayı Balık Burcu İş Yorumu emekli

Sözleşmeli Öğretmenlik Yaparken Öğretmen Kadrolarına Atanan Öğretmenlerin Mazerete Dayalı Yer Değişikliği İşlemleri (28 Temmuz 2023)

Söz konusu resmi yazıda ''26 Ocak 2023 Perşembe tarihli Resmi Gazete ile yayınlanan 7433 Numaralı kanun MADDE 3- 657 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenen GEÇİCİ MADDE 48-‘in “Birinci fıkranın (a) ve (c) bentleri kapsamında memur kadrolarına atananlar, sözleşmeli personel olarak geçen süreler dahil olmak üzere dört yıl süreyle başka bir yere atanamazlar. Dört yıllık sürede, memur kadrosuna atanmadan önce tabi oldukları mevzuata göre yer değiştirme hakkına sahip olanların söz konusu mevzuatta yer alan süre, usul ve şartlarla görev yerleri değiştirilebilir.” Denilmektedir.

Bu madde kapsamında sözleşmeli öğretmenlik yaparken öğretmen kadrolarına atananlarından ilgili süreleri tamamlamayanlar 2023 yılı aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirmeler için başvuruda bulunamayacaklardır.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan öğretmenlerin 2023 yılı yer değiştirme takvimi çerçevesinde 17-21 Ağustos tarihlerinde başvuru ve onay süreci tamamlanacaktır. Gerekli düzenlemeler yapılarak sözleşmeli görev yaparken öğretmen kadrolarına atananların aynı yerde en az bir yıl daha görev yapmaları şartı aranmaksızın aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri veya engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değişikliğinde bulunma hakkı verilmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılarak tarafımıza bilgi verilmesi hususunda gereğini talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.