Öne Çıkanlar öğretmen İstihdam Seferberliğine İİBF Mezunları da Katılmalıdır BİM Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Milli Eğitim Bakanlığı

Bakan Nebati'den 12 Ay Geri Ödemesiz Kredi Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından ''Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleştirdiğimiz ziyaret kapsamında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Sayın Muhammed bin Selman ile bir araya geldik. İki ülke arasındaki yeni bir dönemin başlaması amacıyla ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi ve iş birliğinin geliştirilmesi imkanlarını ele alarak görüş alışverişinde bulunduk.

Üretimi ve yatırımı artırmak amacıyla düşük maliyet ve uzun vade imkanıyla ihracatçılarımıza ve turizmcilerimize toplamda 150 milyar liralık kredi kullandırımı sağlayarak yerli makine ve teçhizat yatırımlarını önceliklendiriyoruz.

100 milyar lirası ihracatçılara, 50 milyar lirası ise turizmcilere olmak üzere toplamda 150 milyar liralık uzun vadeli ve düşük fazili kredi imkanı sağlıyoruz.

Kredileri, ihracatı artırıcı, ithalatta azaltıcı alanlara yönelik yapılan yatırımlara aktaracağız. Yerli makine ve techizat yatırımlarını önceliklendireceğiz. En az 3, en çok 10 yıl vadeli olarak kullandırılacak kredilerin maliyetini yüzde 9'a kadar indiriyoruz.'' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ''Girişimcilerimize Bayram Müjdemiz; Fikirlerini hayata geçirmek isteyen tüm girişimcilerimize 6 farklı girişimci modeline yönelik finansman desteğini uygun koşullarda devreye alıyoruz.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
Nureddin NebatiKredi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.