Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen 2024 Yılı Destekleme Ve Yetiştirme Kursları EKılavuzu A101 25 Nisan 2024 Aktüel Ürünler İletişim Başkanı Fahrettin Altun

Tüm Yönleriyle Mahremiyet Kitabı

Birinci bölümde mahremiyetin tanımı, sınıflandırılması ve felsefi yaklaşımı ele alınırken; ikinci bölümde ise ‘çocuk ve dijital mahremiyet’, ‘yaşlılık ve mahremiyet’, ‘kadın ve mahremiyet’ gibi başlıklarda mahremiyet konusu değerlendiriliyor. 

Üçüncü bölümde, ‘medya ve mahremiyet’ başlığı ele alınırken; dördüncü bölümde, ‘aile ve mahremiyet’, beşinci bölümünde ise ‘din ve mahremiyet’ konusuna yer veriliyor. Çalışmanın son bölümünde ise ‘Mahremiyete Yönelen Tehditler ve Çözüm Yolları’ değerlendiriliyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan ile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ''Gazete, dergi, radyo ve televizyon yayıncılığı gibi geleneksel medyanın ötesinde artık alternatif bir medya olarak var olan sosyal medya mecraları mahremiyet algısını önemli şekilde etkiliyor. Bu noktadan hareketle, mahremiyet kavramını tüm yönleriyle ele alarak bilimsel bir çerçeve sunmak ve yapılacak akademik çalışmalara yön verecek bir kılavuz oluşturmayı hedefledik. Bu kitabın hazırlanmasında alanında uzman ve yetkin akademisyenlerimiz ile Bakanlığımız uzmanlarının birikimlerinden yararlandık. Bu çalışmanın önemli bir ihtiyacı karşılayacağına inanıyorum.'' dedi.

Kitaba https://www.aile.gov.tr/media/99850/tum-yonleriyle-mahremiyet.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.