Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı atama 2024 Yılı Mayıs Ayı Balık Burcu İş Yorumu emekli

2019 Yılı Kamu Misafirhaneleri Konaklama Ücretleri

KamuMeb.net - 10/7/2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 221 inci maddesinin birinci fıkrasının (j) bendine dayanılarak hazırlanan Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ (No: 2019-1)'in amacı merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, döner sermayeli kuruluşlar, kamu iktisadi teşebbüsleri, kamu bankaları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının tasarrufunda bulunan eğitim ve dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi ve benzeri sosyal ve destek amaçlı tesislerden dinlenme amacıyla veya diğer amaçlarla yararlanacaklardan alınacak yemek, konaklama ve diğer hizmet bedellerinin tespitinde ve elde edilen gelirlerin kullanımında uyulacak usul ve esasları belirlemektir.

Belirtilen özelliklerden onbeş ve daha fazlasını taşıyan tesislerde kişi başına günlük 24,40 TL yemek ve 9,30 TL (1 Temmuz-15 Ağustos döneminde 12,20 TL) konaklama bedeli alınacak

Belirtilen özelliklerden en az oniki ve en fazla ondört tanesini taşıyan tesislerde kişi başına günlük 20,30 TL yemek ve 8,20 TL (1 Temmuz-15 Ağustos döneminde 11,10 TL) konaklama bedeli alınacak.

Belirtilen özelliklerin oniki tanesinden daha azı bulunan tesislerde kişi başına günlük 16,30 TL yemek ve 7,00 TL (1 Temmuz-15 Ağustos döneminde 11,10 TL) konaklama bedeli alınacak.

Konut veya bağımsız bölümde; buzdolabı bulunanlarda günlük en az 4,10 TL, televizyon bulunanlarda günlük en az 4,10 TL ve klima bulunanlarda günlük en az 5,80 TL konut başına ilave bedel alınır.

Misafirhanelerden yararlanan kurum personelinden kişi başına her gece için en az 12,20 TL alınacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait kreş ve çocuk bakımevlerine kabul edilecek devlet memurları ile diğer kamu personelinin her çocuğu için aylık bakım ücreti asgari 220,00 TL olarak tespit edilmiştir.

Spor alet ve malzemelerinin yararlananlar tarafından temin edilmesi halinde kişi başına en az 8,20 TL, Spor alet ve malzemelerinin tesisten temin edilmesi halinde kişi başına en az 12,20 TL bedel alınacaktır.

Hamam, sauna ve kaplıcalardan bir saatlik yararlanma karşılığı kişi başına en az 15,10 TL bedel alınacak.

Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ (No: 2019-1)

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.