Öne Çıkanlar Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır NTV 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu İş Yorumu A101 21 Eylül 2023 Aktüel Ürünler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin

Yurtdışı Çıkışları Hakkında 2021/6 Sayılı Genelge

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum imzalı Genelgede ''21 Nisan 2021 tarihli ve 2021/6 Sayılı Genelgemiz ile belediyelerin seçilmiş ve atanmış personeli ile diğer belediye personelinin yurt dışı görevlendirmelerinde uyulması gereken esaslar belirlenmiştir.

Ancak Genelgenin uygulanmasına ilişkin Bakanlığımıza intikal eden bilgi ve belgeler ile belediyelerimizden gelen talepler sonucu belediye meclislerinin 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu hükümleri uyarınca, olağan toplantılarını ayda bir defa yapmaları, süre kısıtı olan zorunlu yurtdışı görevlendirmeleri için toplantı dönemi içinde meclis kararı alınmasına imkan bulunmadığı ve bu nedenle görevlendirmelerin yapılamadığı belirlenmiş olup, 21 Nisan 2021 tarihli ve 2021/6 Sayılı Genelgemizin yurt dışı görevlendirmelerine ilişkin ikinci kısmının üçüncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

''3. Görevlendirmeler için belediye müclisinden karar alınacaktır. Ancak meclisin olağan toplantı dönemlerine denk gelmeyen zorunlu görevlendirmeler, belediye başkanı tarafından yapılacak ve görevlendirmeye ilişkin olarak belediye başkanınca ilk toplantıda belediye meclisine bilgi verilecektir.'' 

Bilgilerini ve konunun iliniz dahilindeki belediyelere duyurulması hususunda gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.