Öne Çıkanlar 25. Cüz Arapça Okunuşu Ahilik ve Fetüvvet Dersi emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması Tercih Danışmanlığı Kılavuzu

Diyanet Akademisi, İlitam Kontenjanları ve 4/B Sözleşmeli Personel Açıklaması

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, “Diyanet-Sen’in 2007 yılından beri toplu sözleşme masasına taşıdığı Diyanet Akademisi hazırlıklarının tamamlandığı söylenmesine rağmen bir türlü uygulamaya geçmemesi üzücüdür. Zamanın gereklerine göre donanımlı, nitelikli ve model din görevlisi ihtiyacını karşılaması düşünülen Diyanet akademisinin bir an önce hayata geçmesinin oldukça öneli olduğunu düşünüyoruz” dedi 

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, “Biz sendika olarak din görevlilerin lisans tamamlamasının ve mesleki bilgiler noktasında daha donanımlı olmasının çok önemli olduğuna inanıyoruz. Din hizmeti oldukça önemli bir hizmettir. Din görevlisi kardeşlerim daha donanımlı daha eğitimli olduklarında din hizmetinin kalitesi de artacaktır. Biz sadece DİB personelini kapsayacak şekilde bu konunun yeniden değerlendirilmesini istiyoruz.” dedi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, “Tüm 4/B sözleşmeli personelin 3+1 formülü ile kadroya alınması ve çalışmalarını müteakip 1 yılın sonunda eşi ister kamuda isterse özel sektörde çalışsın tüm 4/B sözleşmeli personelin becayiş ve eş durumu tayininden yararlanmasının iş barışı açısından son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. 9 Temmuz 2018’den sonra atatan 4/B sözleşmeli personel çakılı kadro gereği 1 yılın sonunda eş durumu ve becayiş hakkından yararlanamıyor, bu da eşinden ve çocuklarından ayrı çalışmak zorunda kalan personelin moral ve motivasyonunu düşürüyor. Sendika olarak kurum personelimizi sıkıntıya sokan bu uygulamaların bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Bugün gerçekleştirilecek KPDK’ya yetkili sendika olarak katılacağız ve Sayın bakanımıza da 4/B’li kardeşlerimizin sorunları ileteceğiz. Kadroya alınmaları için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.