Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu ŞOK BİM A101 ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler

Kur’an Eğitim Merkezleri Yönetmeliği (20 Nisan 2024)

Resmî Gazete

20 Nisan 2024 CUMARTESİ

Sayı : 32523

YÖNETMELİK

Cumhurbaşkanlığı (Diyanet İşleri Başkanlığı)'ndan:

KUR'AN EĞİTİM MERKEZLERİ YÖNETMELİĞİ

BİRİNCİ HÜKÜM

Başlangıç Hükümleri

Amaç

MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Kur'an eğitim merkezleri ve bu merkezlerde eğitim alan öğrencilere yönelik olan yurt ve pansiyonların çalışma usul ve esaslar ile yürütülecek eğitim hizmetlerini ve bunların yönetim ve denetim esaslarını belirlemektir.

Kapsam

MADDE 2- (1) Bu Yönetmelik, Kur'an eğitim merkezleri ve bu merkezlerde eğitim alan öğrencilere yönelik olan yurt ve pansiyonlara dair iş ve işlemler ile buralarda yürütülen hizmetleri, hizmetten yararlanan öğrencileri ve görev yapan personeli kapsar.

Dayanak

MADDe 2- (1) Bu Yönetmelik, 22/6/1965 tarihli ve 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunun 8'inci maddesinin üçüncü fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.

Yönetmeliğe https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/04/20240420-35.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.