Öne Çıkanlar ŞOK Aktüel Ürünler Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı refah payı sözleşmeli personel tezsiz yüksek lisans uygulaması

15 Bin Öğretmen Atamasında Yapılan Sözlü Sınava Yönelik Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Açıklamasına Dair Bilgilendirme

MEB'den yapılan açıklamada ''CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun öğretmen atama sürecinde gerçekleştirilen sözlü sınava yönelik yaptığı açıklamaya dair kamuoyunu bilgilendirme gereği ortaya çıkmıştır.

Sayın Kılıçdaroğlu söz konusu açıklamasında; "Danıştayın verdiği bir karar var. Mülakatta artı 3 eksi 3 puan verebilirsiniz diyor. Bir puan aralığı belirliyor. Aldığı puanla, yazılıda aldığı, KPSS'de aldığı puanla mülakatta verilecek puanın aralığını belirliyor. Buna uymuyorlar. Yani Danıştay kararına uymuyorlar." ifadelerine yer vermiştir. 

Bu ifade ile kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir. Söz konusu ifadede atıfta bulunulduğu gibi bir Danıştay kararı yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı, hukuk devleti ilkesine sıkı sıkıya bağlıdır. Sayın Kılıçdaroğlu'nu Milli Eğitim Bakanlığımızı uymamakla itham ettiği söz konusu Danıştay kararını açıklamaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' denildi.

Mülakat mağduru gençlerle buluşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ''Onlara özür borcumuz var. Yetkililere sabahtan beri ulaşamıyoruz. Bakan beye ulaşamıyoruz. Adaletin olmadığı yerde huzur olur mu? Bu çocukların hakkını çalmak kimin hakkıdır? Buna hepinizin itiraz etmesi lazım. 84 milyonun itiraz etmesi lazım. Babaların annelerin çocuklarını nasıl yetiştirdiklerini hepimiz biliriz.

Anne babaların haklarını çalmak kimin hakkıdır? Daha önce benzer olaylar çıkınca Danıştay bir karar verdi. Bir puan aralığı belirliyor. Yazılıda alınan puanla mülakatta verilen puan arasında bir aralık belirlemeleri gerekiyor.

Danıştay’ın kararına uymuyorlar. Bütün siyasi partiler, Danıştay’ın kararına uyulması için görüş birliğine vardılar.

TBMM’nin milli eğitim kararına, Danıştay kararına uymayacaksınız; keyfinize göre hareket edeceksiniz, çalışkan öğrencilerin hakkını yiyeceksiniz. Sonra bana adaletten bahsedeceksiniz?

Bu evlatlarımızın haklarını savunmak benim boynumun borcudur. Her türlü hukuki desteği vereceğiz. Haklarını alıncaya kadar da mücadele edeceğiz. Saray da bunu çok iyi bilsin. Birilerinin haklarını birilerine yedirmeyeceğiz. Bu arkadaşlarımın huzurunda da milletime açık ve net  söz veriyorum. Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda bu mülakat belasını kaldıracağız. Böyle bir rezalete asla izin vermeyeceğiz.” demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.