Öne Çıkanlar 2024 Yılı ALES Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi MSÜ Başvuruları Elektronik Sınav MEB

2023-Merkezi Sınav Öğrenci Bilgileri ve Sınav Tedbir Hizmetleri (6 Nisan 2023)

Genel Müdür Bakan a. Murat İLİKHAN imzalı resmi yazıda "Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılacak olan ve 8’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav, 4 Haziran 2023 Pazar günü yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirilecektir.

Bahsi geçen sınavla ilgili iş ve işlemler e-Okul bilgileri esas alınarak yapılacaktır. Sınav kılavuzunun BAŞVURU İŞLEMLERİ başlığı altında 2.1 maddesinde 'Başvuru işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirileceğinden bilgileri güncel olmayan öğrenciler bu durumu, kayıtlı oldukları okul müdürlüklerine bildireceklerdir. Okul müdürlükleri, öğrencilerin bilgilerini (fotoğraf, MERNİS-nüfus kayıtları, zorunlu yabancı dil, muafiyet durumları, denklik kayıtları, sınav tedbir hizmeti gibi) 13 Nisan 2023 tarihine kadar kontrol ederek gerekli güncelleme işlemlerini tamamlayacaklardır. Öğrencilerin elektronik ortamdaki bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlükleri sorumlu olacaktır.' ve OKUL MÜDÜRLÜKLERİNİN YAPACAĞI İŞLEMLER başlığı altında '4.6. Okulunda sınav tedbir hizmeti alması gereken özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin velileri/vasileri ile irtibata geçerek öğrenciye uygun sınav tedbir hizmetini belirlemek ve EK-2 “Sınav Tedbir Hizmetleri Bildirim Formu”na işleyerek ilgili RAM’a göndermek' ve İL/İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNİN YAPACAĞI İŞLEMLER başlığı 5.2. maddesinde "Sınava girecek özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin sınav tedbir hizmeti ile ilgili ihtiyaçlarının, MEBBİS-RAM modülünde öncelikli işlem görmesini ve RAM müdürlükleri tarafından yapılacak işlemlerin 17 Nisan 2023 tarihine kadar tamamlanmasını sağlamak" ifadeleri yer almaktadır.

Merkezi Sınavda sınav bina ve salonlarına yerleştirme işlemleri, Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından Genel Müdürlüğümüze gönderilen sınava girecek öğrencilerin başvuru bilgilerine göre yapılmaktadır. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin sınav tedbir hizmeti bilgileri de RAM Modülüne işlenen bilgiler esas alınarak, öğrenci başvuru bilgileri ile birlikte Genel Müdürlüğümüze gönderilmektedir.

Sınav tedbir hizmeti bilgilerinin RAM modülüne işlenmesi gerektiğinden sisteme işlenmeyen EK-2 formlarıyla ilgili Genel Müdürlüğümüzce herhangi bir işlem yapılmayacaktır. Bahsedilen formların Genel Müdürlüğümüze gönderilmemesi ve e-okul sistemindeki fotoğraf, MERNİS-nüfus kayıtları, zorunlu yabancı dil, muafiyet durumları gibi bilgilerin kontrol edilerek gerekli güncellemelerin 13 Nisan 2023 tarihine kadar tamamlanması hususunda; bilgilerini ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Kılavuz için https://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2023_03/13111658_BasYvuru_ve_Uygulama_KYlavuzu_2023.pdf linkini tıklayınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.