Öne Çıkanlar MEB 2024 Yılı ALES Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi MSÜ Başvuruları Elektronik Sınav

2023 Yılı Kasım Ayı Mesleki Çalışmalar (Seminer) Konusunda Flaş Karar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘’Değerli meslektaşlarım, eğitim öğretim sürecini hep birlikte omuzlamaya çalışıyoruz. Dönem arası tatilleri bu anlamda planlama yapmak ve değerlendirmek için önemli bir fırsat olarak görüyorum. Hem yaz boyunca yapılan değişikliklerin değerlendirilmesi ve hem de başta ortak sınavlar olmak üzere tatil sonrası yapılacakların planlanmasına odaklanmış bir planlama yaptık. İlgili genel müdür arkadaşların online sunumları ve akabinde okullarda yapılacak değerlendirmeleri detaylıca tanımladık. Ancak hafta sonu Erzurum’da öğretmen arkadaşlarla yaptığımız görüşmelerde, birçok arkadaşımızın daha önceki uygulama nedeniyle kendilerine ara tatil için farklı programlar yaptıkları ve bu nedenle yüz yüze programların ertelenmesi talepleri ile karşılaştım. Bu nedenle sadece Kasım ara tatili için geçerli olmak üzere seminer döneminin online yapılmasına karar verdim. Yalnız bir istirhamım ve bir de uyarım var. İstirhamım lütfen online sunumları dikkatlice takip edelim. Çünkü genel müdürlerimiz uygulamada karşılaşacağınız teknik ayrıntıları sizlerle paylaşacaklar. Uyarım da, Nisan ara tatili kesinlikle yüz yüze ve okullarda olacak, planlarımızı buna göre yapalım. Hayırlı olsun.’’ dedi.

Ara Tatil Mesleki Çalışmaların Uzaktan Eğitim Şeklinde Yapılması (16 Ekim 2023)

Anadolu Eğitim Sendikası tarafından 265-23/7656 sayılı 16 Ekim 2023 tarihli Ara Tatil Mesleki Çalışmaların Uzaktan Eğitim Şeklinde Yapılması konulu resmi yazı Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

Söz konusu resmi yazıda ''Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün E-43501582-774.01.02-87010135 Sayı ve 13.10.2023 Tarihli yazısında 13-17 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılması planlanan seminer programının tüm öğretmenlerin okullarında yapılacağını duyurmuştur.

Önceki yıllarda ara tatil mesleki çalışma programı, uzaktan eğitim içerikleri ile ÖBA Öğretmen Bilişim Ağı kanalıyla yapılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dönem başında açıklama yapılmadığı için öğretmenlerimiz bu sene de uzaktan eğitim yoluyla yapılacağını düşünmüştür. Sahadan mesleki çalışmanın uzaktan eğitim şeklinde yapılması konusunda yoğun talep gelmektedir.

13-17 Kasım ara tatil mesleki çalışma programı incelendiğinde çevrim içi ve uzaktan eğitim şeklinde gerçekleştirilmesi mümkün görülmektedir.

Yukarıda bahsedilen nedenler ile ara tatil mesleki çalışma programının uzaktan eğitim şeklinde yapılması talebimizin değerlendirilerek tarafımıza bilgi verilmesini talep ederiz.'' denilmiştir.

Kasım Ayı Mesleki Çalışma Döneminin Uzaktan Yapılması (14 Ekim 2023)

Eğitim Gücü-Sen tarafından 2023/634 sayılı Kasım Ayı Mesleki Çalışma Döneminin Uzaktan Yapılması konulu 14 Ekim 2023 tarihli resmi yazı Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün tüm İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve okullara göndermiş olduğu E-43501582-774.01.02-87010135 Sayı ve 13.10.2023 Tarihli yazısında 13-17 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılması planlanan mesleki çalışmaların tüm öğretmenlerin görevli oldukları okullarda yapacağı ifade edilmiştir.

Belirtilen tarihler ara tatil dönemini kapsamakla birlikte, daha önce EBA Ağı üzerinden alınan eğitimler ve online toplantılar şeklinde gerçekleştirilen mesleki çalışmalardan oluşmaktaydı. Önceki uygulamaların uzaktan eğitim ve çalışma yoluyla yapılması ve konu ile ilgili Bakanlığınız tarafından daha önce ayrıca bir açıklama yapılmamış olması sebebi ile öğretmenlerimiz bu sene de Kasım mesleki çalışma döneminin online yapılacağını düşünerek planlamalarını yapmışlardır. Birçok öğretmenimiz uzakta yaşayan ailesi ile görüşebilmek için biletlerini almış, kimi öğretmenimiz bu döneme düğün, nişan tarihlerini ayarlamış, aile birliği sağlanamayan birçok öğretmenimiz çocuklarına ve ailelerine kavuşabilmek için planlar yapmış, tam gün okulda bulunan birçok öğretmenimiz ise bu süreci değerlendirebilmek ve tedavi ve resmi işlemlerini tamamlayabilmek için devlet daireleri ve hastanelerden randevularını almışlardır.

Bakanlığınız tarafından yapılan bu açıklama birçok kişiyi mağdur etmekte, maddi ve manevi kayıplara sebep olmaktadır. 13-17 Kasım 2023 tarihlerinde yapılması planlanan Mesleki Çalışma Döneminin daha önceki yıllarda olduğu gibi online ve uzaktan yapılması planlanarak, Bakanlığa bağlı kurumlara bildirilmesi mağduriyetleri giderecektir.

Konu ile ilgili değişikliğin planlanarak 13-17 Kasım 2023 tarihleri arasındaki Mesleki Çalışma Döneminin online ve uzaktan yapılması hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.