Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Boğa Burcu Para Yorumu 2024 Yılı Eğitim Öğretim Sınıfı Dışındaki Personelin İl İçi Yer Değişiklikleri 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu Para Yorumu Döviz Pozisyonu kamu binaları

3600 Ek Gösterge Çalışmaları (4 Şubat 2022)

Genel Sekreter Ümit Demirel ve Genel Sekreter S. Burçin Poyraz imzalı resmi yazıda ''bilindiği üzere ek gösterge oranı, memurların, aylık maaşlarının, emekli olduktan sonra alacakları aylıkların ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde büyük rol taşıyan önemli bir unsurdur. Ek göstergenin yüksek olması emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin de yüksek olacağı anlamına gelmektedir.

Kamu çalışanlarının gündemine ilk girdiği haliyle belirli meslek gruplarına verileceği söylenen 3600 ek göstergenin söylendiği şekilde hayata geçirilmesi durumunda kamu personelleri arasındaki ücret ve tazminat oranlarındaki makas iyice açılacaktır. Kamu çalışanları arasında özellikle emekli maaşı ve ikramiyesi oranlarında adaletsiz bir durum ortaya çıkacaktır. Sayısı iki milyona yakın kamu görevlisi ek gösterge artışı müjdesiyle mutlu edilirken, geride kalanlar ise umutsuz bir bekleyiş içine girecektir.

Kamu personellerine verilmesi düşünülen 3600 ek gösterge ile ilgili yapılan çalışmanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca hazırlandığı ve 2022 yılı içerisinde TBMM'ye getirileceği bilinmektedir. Yine Sayın Bakan Vedat Bilgin'in konuyla ilgili yaptığı son açıklamalardan anladığımız kadarıyla da 3600 ek göstergenin kapsayıcılığının artırılacağı farklı çalışmaların da gündemlerinde olduğu kamuoyuyla paylaşılmaktadır.

Özellikle belirtmek isteriz ki belirli meslek gruplarını kapsayacak, içerisine sadece yöneticileri de alacak yeni düzenleme bu sorunu ortadan kaldırmayacak, aksine tüm kamuyu ve çalışanlarını etkileyecek yeni ve büyük bir sorun ortaya çıkarmış olacaktır.

3600 ek gösterge sorununun adil ve kalıcı çözümü çok basittir. Bu çözüm; kadro veya unvan ayrımı yapılmaksızın; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak görev yapan tüm kamu çalışanlarının, eğitim durumlarına göre ek göstergeden yararlandırılmasından geçmektedir.

Buna göre; ilkokul ve ortaokul mezunlarına 2000, lise ve dengi okul mezunlarına 2200, ön lisans mezunlarına 3000 ve üniversite mezunlarına 3600 ek gösterge verilmesiyle kamuda görev yapan tüm memurların ek gösterge artışları sağlanmış olacaktır.

Bu nedenle, ek gösterge artışından tüm memurların eşit ve adil bir şekilde faydalanması için ek gösterge artışının unvanar bazında değil öğrenim durumlarına göre yapılmasını arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.