Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen Koronavirüs Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Ara Tatil Uygulaması Sona Mı Eriyor? Bakan Tekin Açıkladı!

Bilindiği üzere 2023-2024 eğitim öğretim yılında 1. dönem ara tatili, 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayıp, 17 Kasım 2023 Cuma sona erecek. Hafta sonu günleri ile birlikte 1. dönem ara tatili 9 güne kadar uzamış olacak. Yarıyıl tatili ise 22 Ocak-5 Şubat tarihlerindedir. 2. dönem ara tatili 8 Nisan 2023 tarihinde başlayıp, 12 Nisan 2023 tarihinde sona erecek. 

Ara tatilin kaldırılması ile ilgili iddialar bir süredir gündemdeki yerini koruyor. Konuya ilişkin soruları Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin cevaplandırdı.

"Bu yıldan sonra ara tatil uygulaması kaldırılacak mı?" sorusuna Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''Öyle bir şey yok. Velilerden, öğretmenlerden, öğrencilerden böyle bir talep gelirse bakarız.'' dedi.

Ara tatil uygulamasına dair şikayetlerin olup olmadığı konusunda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''Bu tür şikayetler öğrencilerden de öğretmenlerden de bize geliyor. Bu yılkini gördükten sonra bir değerlendirme yaparız. Görelim, bakalım eğer öyle bir olumsuzluk varsa biz de gereğini yaparız. Bakanlıkta her genel müdürlüğün bünyesinde bir tane İzleme Değerlendirme Daire Başkanlığı var. Yapılan her şey, attığımız her adım o daire başkanlığı tarafından bütün uygulamalarımız izleniyor. Bu yıl da ara tatilden sonra daire başkanlığımız bir rapor oluşturur. Bakarız, öğrenciler, veliler, öğretmenler mutlu ise biz de devam ettiririz. Eğitim öğretim süreci ile ilgili bir problem varsa ona göre çözüm alınabilir. Benim kişisel kanaatim, Türkiye çapında değil bölgesel olarak uygulanabilir. Her il bazlı, iklim koşulları olarak, coğrafi mesafeler uzaklıklar bunlar göz önünde bulundurularak bu inisiyatifler valiliklere bırakılabilir.

Ara tatil dönemini geçirdikten sonra İzleme Değerlendirme Daire Başkanlıkları bu konuda sahadan bir şikayet varsa bir eleştiri varsa onun raporlamasını yaparlar biz de ona göre bakarız.'' dedi.

"Kasım'da yapılacak ilk ara tatilin ardından mı bir değerlendirme olacak?" sorusuna Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''İzleme Değerlendirme Daire Başkanlıklarımız sadece bu tatillerle ilgili değil attığımız her adım, yürüttüğümüz her şeyle ilgili kendilerinden onu istiyoruz. Diyelim ki bir yönetmeliği değiştirdik uygulamadan 6 ay geçtikten sonra yönetmelikle ilgili bir rapor istiyorum ben ilgili daire başkanımızdan... Örneğin; Mesleki Teknik eğitimde bir uygulama başlattık. İzleme Değerlendirme Daire Başkanımızdan bir durum değerlendirmesi, analiz istiyoruz revize edilmesi gereken şey varsa revize ediyoruz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.