Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen Koronavirüs Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Beden Eğitimi Öğretmenlerinden Okul Sporlarına Katılmama Kararı

Beden Eğitimi Öğretmenleriokul sporlarına neden katılmadıklarını belirttikleri tweetlerde Beden Eğitimi Dersi'nin önemine de dikkat çektiler. Beden eğitimi ve spor dersine önem veren ülkelerin olimpiyatta daha başarılı olduklarını dile getiren Beden Eğitimi Öğretmenleri ilkokullarda Beden Eğitimi Derslerine Beden Eğitimi öğretmenlerinin girmesi gerektiğinin altını çizdiler.

Üniversitelerden donanımlı olarak çıkan, bakış açıları günümüz çağına gayet uygun Beden Eğitimi Öğretmenleri; işin ehemmiyetininin herkesin farkına varması gerektiğini söylüyorlar. 

''Temelden verilen spor ahlakı ve spor disipliniyle yetişen çocukların akademik derslerde başarıları için kesinlikle spor şarttır. Her zaman başarı beklediğimiz şeyden artık başarılı olamayınca başka sebepler aramayalım.'' diyen Beden Eğitimi Öğretmenleri; ''neden beden eğitimi dersine gereken önem verilmiyor? Neden sporcu olanın her alanda başarılı olacağını öngörüp gereken önem verilmiyor?'' diye soruyor.

Beden Eğitimi Öğretmenleri; spor malzemesi sorunu, egzersiz sorunu, destekleme ve yetiştirme kursu açılmaması sorunu, seçmeli ders sorunu ve antrenmanların az olması sorunu gibi sorunlar yaşıyorlar. Ayrıca; okul sporlarındaki sorunlar, spor odası sorunları da diğer yaşanan sorunlardandır. Yöneticilerin spora olumsuz bakış açısı da Beden Eğitimi Öğretmenlerinin yaşadığı bir diğer sorundur.

Beden Eğitimi dersi önemsiz değildir. Çünkü; çocukluk döneminden itibaren sporsal faaliyetler ile uğraşanlar daha mücadeleci ve çalışkan kişilerdir. Bu sebepten dolayı kişilikleri ve karakter yapıları sağlam olur.

Beden eğitimi ve spor dersi alan birey; dostça yarışma ve oynama, kazananı takdir etme, kaybetmeyi kabullenme, hile ve haksızlığın karşısında olabilme gibi davranışları sergiler. Günlük hayatlarında fiziksel aktivite ve spor yapmayı adet haline getirmiş insanlar, çok daha dinç ve sağlıklı olurlar. Birçok hastalığın sebebi hareketsiz yaşamdan kaynaklanmaktadır.

Beden eğitimi ve spor dersi aracılığıyla birey, sağlık ilkeleri ve hareketin yaşamdaki önemini kavrar. Sporsal faaliyetler ile yetişen çocuklar alkol, sigara, uyuşturucu gibi bağımlılık verici maddelere ilgi duymazlar. Çünkü sporcu duyguları, zararlı maddelerden uzak durmasını sağlar.

Çocukluk döneminden itibaren sporsal faaliyetler ile uğraşanlar daha mücadeleci ve çalışkan kişilerdir. Bu sebepten dolayı kişilikleri ve karakter yapıları sağlam olur. Derslerde yapılan etkinlikler sayesinde birey, duygularını ifade etme olanağı bulur. Saldırganlık, öfke, utangaçlık, kıskançlık vb. duygularında başlım sağlar, bunları kontrol etmeyi sağlar. Beden eğitimi ve spor dersi alan birey; spor araçları ve tesisleri hakkında bilgi sahibi olur ve bunları iyi kullanabilir.

Peyami Safa'nın ''Spora vereceğimiz mana, gençliğe vereceğimiz mananın öz kardeşidir.'' sözü ve Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.'' sözü unutulmamalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın konuya daha önem vermesi gerekmektedir.

Kocaeli Darıca'nın ardından Gebze, Çayırova, Dilovası ilçeleri de okul sporlarına katılmama kararı aldı.

Antalya ve Erzurum'un bazı ilçelerinden de katılmama kararı aldıklarını duyuyoruz.

Gaziantep İl geneli okul sporlarına katılmama kararı aldı.

Siirt Kurtalan ilçesi de okul sporlarına katılmama kararı aldı.

Rize Pazar ilçesi de katılmama kararı aldı.

Mardin Nusaybin ve Derik ilçesi de aramıza katıldı.

Sivas Koyulhisar ilçesi de aramıza katıldı.

Batman Gercüş ilçesi de aramıza katıldı.

Düzce Cumayeri ilçesi de aramıza katıldı.

Şırnak İdil ilçesi de aramıza katıldı.

Adana Ceyhan ilçesi de aramıza katıldı.

Hakkari Yüksekova, Gelişen, Derecik, Umurlu ilçeleri de aramıza katıldı.

Şırnak Beytüşşebap ilçesi de aramıza katıldı.

Tekirdağ Çerkezköy ilçesi de aramıza katıldı.

Van Merkez de aramıza katıldı.

Mardin Kızıltepe ilçesinden 40 civarı okul aramıza katıldı. 

Kararı daha çok il ve ilçenin destekleyeceğini düşünüyor ve bekliyoruz.

Okul sporlarına bağımlı kalmadan her ilçenin kendi turnuvasını yapmaya davet ediyoruz.

Obezite de Avrupa 1.si ve Dünya 3.sü bir ülkede 1.5 yıldır spor yapamayan, hareket etmeyen öğrencileri de düşünerek Beden Eğitimi Dersi artık göz ardı edilemez.

Not: Resim ve içeriğin bir kısmı bedenegitimi.gen.tr adresinden alınmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.