Öne Çıkanlar engelli yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği TRT EBA TV öğretim elemanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Özer'den Öğretmenlik Meslek Kanunu Açıklaması

20. Milli Eğitim Şurası'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu kısa sürede Meclisimizin takdirine sunacağız. Öğretmenlerimiz tarihte ilk kez kapsamlı bir meslek kanununa kavuşacaklar. Öğretmenlikte adaylık kaldırma sınavını bir kenara bırakıyoruz. Öğretmenlik adaylık kaldkıma sınavı yerine mesleki gelişmeleri temelinde bir program uygulayarak adaylarımıza destek olacağız. Öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlerimize uzman öğretmenliği getiriyoruz. Eğitimlerini tamamlayan ve sınavdan başarıyla geçen uzman öğretmenlerimiz, hem bir derece alacak hem de maaşlarında 1000 lira artış olacaktır. (Başöğretmenlere) Bu öğretmenlerimize ilave derece verecek ayrıca maaşlarında da 2 bin lira artışa gideceğiz.'' dedi.

20. Milli Eğitim Şurası'nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun Şura sonrasında Meclis'e sunulacak olmasından büyük memnuniyet duyuyorum. Bu da Öğretmenlik Meslek Kanunu Aralık sonundan itibaren TBMM’de görüşülecek demek. Önümüzdeki yılın ilk haftalarında bu konuda ilk adımlar atılacak. Bahar aylarında hasretle beklenen bu kanunun da çıktığına şahit olacağız.'' dedi.

Öğretmenler Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen programda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yürüttükleri görev bir kariyer mesleği olarak tamamlanacak öğretmenlerimize, başta 3600 ek gösterge, sağlayacağımız yeni haklar şimdiden hayırlı olsun. Meclis sürecinin ardından yürürlüğe girecek Öğretmenlik Meslek Kanunuyla mevcut hakları korunan öğretmenlerimize ilave mali ve sosyal haklar da sağlıyoruz. Büyük Türkiye vizyonuna yakışır biçimde büyük Türkiye'nin mimarları olan öğretmenlerimizi korumayı, gözetmeyi sürdüreceğiz.'' demişti.

Milli Eğitim Bakanı Özer, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında, 81 ilden gelen öğretmenlerle Ankara'daki Gölbaşı Vilayetler Evi'nde bir araya geldi. Bakan Özer, öğretmenlere teşekkür ederek, "Değerli öğretmenlerimiz bizim medeniyetimiz, öğretmenlerini hiçbir zaman eğitimin teknik bir unsuru olarak görmez. Bizim medeniyetimizde öğretmenler her daim eğitimin asli unsuru olmuştur. Pandemi süreci, öğretmenlerin misyonlarının hayati olduğunu çok daha iyi anlamamızı sağladı. Öğretmen rehberdir, ilham kaynağıdır. Hepsinin ötesinde öğrencinin hayatında örnek aldığı kişidir. Sizler hazırlıksız yakalandığımız pandemi sürecinde büyük bir azim ile görevlerinizi yerine getirdiniz. Geleceğin inşasında en değerli sermayemiz olan çocuklarımıza bitmeyen azminiz, insani ve vicdani değerleriniz ile büyük bir örnek oldunuz. Bundan sonra da ülkemizin umudu çocuklarımızın ilham kaynağı olmaya devam edeceksiniz. Bizler de bu süreçte sizlerin en büyük destekçiniz olacağız" diye konuşmuştu.

“Engelleri Birlikte Aştık - İzmir Buluşması” programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmenlere yönelik kapsamlı ve bütüncül meslek kanunu konusunda yapılan çalışmaların son safhaya geldiğini söylemişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.