Öne Çıkanlar engelli yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği TRT EBA TV öğretim elemanı

Devredilen Taşınırların Kaydı (6 Mart 2024)

Strateji Geliştirme Başkanı Bakan a. Ercan TÜRK imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımız taşınır mal hesaplarının incelenmesi sonucunda; merkez ve taşra birimlerinde, başka birimlere devir suretiyle fiilen çıkışı yapılan taşınırlara ilişkin taşınırları devralan birimler tarafından "Taşınır Geçici Alındı" belgesinin düzenlenmediği, devir işlemlerinin yapılmadığı ya da zamanında yapılmadığı tespit edilmiştir. Taşınırlardan bazılarının hâlen devreden birimin muhasebe kayıtlarında göründüğü, dolayısıyla taşınır kayıtlarınında harcama birimlerinin ayrı ayrı yönetim hesabı vermesine imkân verecek şekilde tutulmadığı belirlenmiştir.

Bu kapsamda, Bakanlığımız merkez ve taşra birimleri tarafından başka birimlere devir suretiyle fiilen çıkışı yapılan taşınırlara ilişkin, taşınırları devralan birimler tarafından "Taşınır Geçici Alındı" belgesinin düzenlenerek, taşınır devir işlemlerinin zamanında yapılması; kayıtlarının, devreden/devralan birimin muhasebe kayıtlarında, harcama birimlerinin ayrı ayrı yönetim hesabı vermesine imkân sağlayacak şekilde tutulması hususunda; bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.