Öne Çıkanlar MEB 2024 Yılı ALES Başvuruları MSÜ Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi Elektronik Sınav

Engelli Öğretmen Atamaları Yapılacak Mı?

Canlı yayına katılmadan önce kişisel sosyal medya hesaplarından #20yearschallenge etiketiyle herkesin 20 yıl önceki fotoğraflarını paylaştığı akıma Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Marlon Brando'nun fotoğrafını paylaşarak katılmıştı.

Söz konusu paylaşımın sorulması üzerine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "herkes kendi fotoğrafını paylaşıyor ama ben hem bu 'challenge' muhabbetine dikkat çekmek hem de küçük bir gülümseme olsun küçük bir nükte olsun istedim. Bugünlerde hepimizin gülmeye ihtiyacı var." dedi. 

Koronavirüs salgını döneminde eğitim faaliyetlerine ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "böyle zor bir dönemde çocukların, velilerin yanında olmak bu süreçte yoğun bir mesai yapmayı gerektiriyor. Pandemide OECD ülkeleri içerisinde en fazla okul kapatan 4. ülkeyiz. Bu bize Türkiye'nin çok kontrollü gittiğini gösterir. Türkiye önce sağlık ilkesini çok fazla dikkate alıyor." dedi.

"Uzaktan eğitimde ne durumdayız?" sorusuna Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "tatmin edici sonuçlar aldığımızı düşünüyoruz. Bunu neye göre belirliyoruz? Bunu dünyadaki sistemlerin işleyişle kıyaslayarak belirliyoruz. Öğretmenlerimiz ve ailelerimizle çevrimiçi görüşmeler yapıyoruz. Onların uzaktan eğitim süreciyle ilgili geri bildirimleri almaya devam ediyoruz" şeklinde yanıt verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, engelli öğretmen atamalarının yapılıp yapılamayacağına açıklık getirdi ve "Engelli öğretmenlerin atanmaları konusunda çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.