Öne Çıkanlar MEB 2024 Yılı ALES Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi MSÜ Başvuruları Elektronik Sınav

Ertesi Yıla Geçen Yüklenme (4 Mayıs 2021)

Başkan Bakan a. M. Fatih LEBLEBİCİ imzalı resmi yazıda "5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 27 nci maddesi doğrultusunda Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatına bağlı resmi okul ve kurumların 2022 yılı ödeneklerine geçen yüklenmeye girişebilmelerine ilişkin Bakanlığımız üst yöneticisinden alınan onay ekte gönderilmiştir." denilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından E-10903426-841.99-24952578 sayılı 3 Mayıs 2021 tarihli Ertesi Yıla Geçen Yüklenme konulu Bakan Yardımcısı Reha DENEMEÇ ve Başkan Mehmet Fatih LEBLEBİCİ imzalı resmi yazıda "Bilindiği üzere, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 27 nci maddesi ile niteliğinden dolayı malî yılla sınırlı tutulamayan ve sürekliliği bulunan yiyecek, yakacak, akaryakıt ve madeni yağ ihtiyaçları, taşıtların malî sorumluluk sigortası, makine-teçhizat, bilgisayar ve haberleşme sistemlerinin bakım işleri, her türlü onarım işleri ile elektronik bilgi erişim hizmetleri, süreli yayın alımı, taşıma, koruma ve güvenlik, temizlik ve yemek hizmetleri alımlarından her iş itibarıyla; bütçelerinde öngörülen ödeneklerin yüzde ellisini, izleyen yılın Haziran ayını geçmemek ve yüklenme süresi on iki ayı aşmamak üzere ilgili üst yöneticinin onayıyla ertesi yıla geçen yüklenmelere girişilebileceği, son fıkrasına istinaden süreli yayın alımı, taşıma, koruma ve güvenlik, temizlik ve yemek hizmetleri alımları için ödeneklerin yüzde ellisinin aşılmayacağı hükmünün Millî Eğitim Bakanlığı için aranmayacağı belirtilmiştir.

Bu kapsamda, Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatına bağlı resmi okul ve kurumların yukarıda sayılan mal ve hizmet alımları için 2022 mali yılı ödeneklerine geçen yüklenmeye girişilebilmelerini 5018 sayılı Kanunun 27 nci maddesi hükmü gereğince olurlarınıza arz ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.