Öne Çıkanlar MEB 2024 Yılı ALES Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi Elektronik Sınav MSÜ Başvuruları

Görevde Yükselme Sınavları (11 Temmuz 2023)

Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ve Genel Sekreter Talat Yavuz imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda merkez ve taşra teşkilatında boş bulunan memur, sayman, şef ve il-ilçe milli eğitim müdürlükleri şube müdürü kadroları için görevde yükselme yazılı sınavları, 9 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Ancak; şube müdürü, şef, sayman ve memur kadroları için ayrı ayrı sınavlar yapılmış ise de çok sayıda sorunun bütün sınavlarda aynı olduğu; bunun ise adil ve hakkaniyete uygun olmadığı, şube müdürlüğü kadrosu için makul zorluktaki bir sorunun memur kadrosu için nispeten ağı bir soru olduğu görülmüştür. Yine soru içerik ve ağırlıklarının kadro görev tanımları ve hizmet gerekleriyle uyumsuz olduğuna ve sınava katılanların soruları cevaplarken zorlandığına ilişkin yaygın şikayetler Sendikamıza iletilmiştir.

Bilindiği üzere söz konusu Yönetmelik hükümlerine göre sınavlara ilişkin değerlendirme 100 puan üzerinden yapılarak sınava giren adaylardan 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır. Bu çerçevede sınava katılan adaylardan 60 ve üzerinde puan alarak başarılı sayılanların sayısının, münhal kadro sayısının altında kalması ihtimali kuvvetle muhtemel olup bu nedenle de söz konusu kadroların boş kalmasına sebebiyet verilebilecektir. Öte yandan bu sınavın eleme sınavı niteliğinde olmadığı, merkez ve taşra teşkilatında norm kadro açığı ile hizmet gereklerine göre belirlenen münhal kadrolar için unvan değişikliği suretiyle atama amacına taşıdığı izahtan varestedir.

Bu itibarla 9 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilen görevde yükselme sınav sonuçlarının bağıl değerlendirme veya çan eğrisi yöntemine göre yapılması ve neticeden Sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.