Öne Çıkanlar MEB 2024 Yılı ALES Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi MSÜ Başvuruları Elektronik Sınav

Memur Öğretmenleri İlgilendiren Soru Önergesi (14 Eylül 2023)

Soru önergesinde ''Aşağıdaki sorularımın T.C. Milli Eğitim Bakanı Sn. Yusuf Tekin tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasa'nın 98 ve İçtüzüğün 96'ncı maddeleri gereğince saygılarımla talep ederim.'' denildi. Söz konusu soru önergesinin içeriği şöyle:

Kamuoyunda memur öğretmenler olarak bilinen kesimin, görev yaptıkları ''memurluk kadrosundan öğretmenliğe geçiş'' yönünde büyük bir beklentisi vardır. Memur Öğretmenler, Eğitim Fakültelerinin ilgili bölümlerini bitirip öğretmen olabilme koşullarını (pedagojik formasyon alarak) sağlamış, sonradan farklı şekillerde öğretmenlik haricinde kamuda kadrolu memur olmuş kamu personelidir. Memur Öğretmenler, kadrolu olarak halen kamu kurumlarında öğretmenlik dışı unvanlarda görev yapmaktadırlar.

2012 yılından önce uygulamada atanan öğretmenlerin %3'lük kısmı memur öğretmenlerden sınavsız olarak atanmaktaydı. Ancak 2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik ile memur öğretmenler için verilen bu %3'lük kontenjan hakkı uygulaması kaldırılmıştır. Ülkemizde ciddi bir sayısı bulunan memur öğretmenler, %3'lük kontenjan hakkının yeniden uygulanmasını, bu oranda kendilerine öğretmenliğe geçiş hakkı sağlanmasını talep etmektedirler.

Bu bağlamda;

1- Üniversitelerin eğitim fakültelerinden mezun olarak öğretmenlik koşullarını sağladığı halde, kamuda diğer kurumlarda kadrolu memur olarak çalışan kişi sayısı nedir?

2- Memur öğretmenlerin talebi olan %3'lük kontenjan hakkı uygulaması yönünde bakanlığınız tarafından yönetmelik değişikliği düşünülmekte midir?

3- Bakanlığınızın bu yönde bir düşüncesi varsa nasıl bir takvim işletilecektir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MemurÖğretmeler Platformu 8 ay önce

Verdiniz destek için teşekkür ederiz adalet için mücadele ediyoruz