Öne Çıkanlar yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği TRT EBA TV öğretim elemanı Yargıtay Üyelikleri

Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Rapor Sürelerinin Uzatılması (20 Eylül 2021)

Genel Müdür Bakan a. Mehmet Nezir GÜL imzalı resmi yazıda "Özel eğitim ihtiyacı olan bireylere yönelik RAM’lar tarafından düzenlenmiş ve daha önce Makam Onayları ile süresi uzatılan özel eğitim değerlendirme kurulu raporlarından destek eğitim raporlarının toplam bir yıl (12 ay) ve bir yıldan daha az süre ile uzatma hakkı verilen bireylerin, raporların son geçerlilik tarihinden itibaren 6 (altı) ay süre ile uzatılarak 6 (altı) ay daha geçerli sayılması hakkındaki Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 17.09.2021 tarihli ve 32302010 sayılı Makam Onayı ekte sunulmuştur.

Bu kapsamda; destek eğitim raporlarının bitiş tarihinden itibaren toplam 12 ay üzerinde uzatma hakkı verilen bireylerin rapor bitiş tarihinden itibaren rehberlik ve araştırma merkezlerinde eğitsel değerlendirme ve tanılamaları yapılacaktır. Yapılacak eğitsel değerlendirme ve tanılama için RAMDEVU Sisteminde gerekli düzenlemelerin yapılarak bireylerin hizmetlere erişiminin sağlanması ve söz konusu raporlara ilişkin iş ve işlemlerin Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 17.09.2021 tarihli ve 32302010 sayılı Makam Onayı doğrultusunda yürütülmesi husunda; bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim." denilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından E-26670320-299-32302010 sayılı 17 Eylül 2021 tarihli Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Rapor Sürelerinin Uzatılması konulu resmi yazı yayınlandı.

Genel Müdür Bakan a. Mehmet Nezir GÜL ve Daire Başkanı Dr. Murat AĞAR imzalı resmi yazıda "Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de görülen Covid-19 salgını, enfeksiyon hastalıkları ağır seyreden özel eğitim ihtiyacı olan bireyleri daha fazla etkilemektedir. Koruyucu ve önleyici tedbirler kapsamında salgının yayılımının düşürülmesi ve özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin eğitim hizmeti sunucularına başvurularının azaltılması amacıyla Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 15.05.2020 tarihli ve 7013415 sayılı Makam Onayı, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 02.07.2020 tarihli ve 8878012 sayılı Makam Onayı, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 09.09.2020 tarihli ve 12374855 sayılı Makam Onayı, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 31.12.2020 tarihli ve 18656894 sayılı Makam Onayı, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 17.06.2021 tarihli ve 26615755 sayılı Makam Onayı ile uzatılan destek eğitim raporlarının büyük çoğunluğu yılın son 3 ayında sonlanacaktır. Bu sebeple yaşanabilecek yoğunluğun ve bulaş riskinin en aza indirilmesi amacıyla rapor süreleri uzatılan özel eğitim değerlendirme kurulu raporlarından destek eğitim raporlarının; bitiş tarihinden itibaren toplam 12 ay üzerinde destek eğitim raporlarına uzatma hakkı verilen bireylerin rehberlik ve araştırma merkezlerinde (RAM) eğitsel değerlendirme ve tanılamalarının yapılması, rehberlik ve araştırma merkezlerinde yaşanacak yoğunluğu azaltmak, nitelikli hizmet sunmaya devam edebilmek ve bulaş riskini en aza indirebilmek amacıyla toplam bir yıl (12 ay) ve bir yıldan daha az süre ile destek eğitim raporuna uzatma hakkı verilen bireylerin destek eğitim raporlarının son geçerlilik tarihinden itibaren 6 (altı) ay süre ile uzatılması ve böylece söz konusu raporların 6 (altı) ay daha geçerli sayılması düşünülmektedir.

Makamlarınızca da uygun görülmesi halinde; özel eğitim ihtiyacı olan bireylere yönelik RAM’lar tarafından düzenlenmiş ve daha önce ilgi Makam Onayları ile süresi uzatılan özel eğitim değerlendirme kurulu raporlarından destek eğitim raporlarının toplam bir yıl (12 ay) ve bir yıldan daha az süre ile destek eğitim rapor süresi uzatma hakkı verilen bireylere, raporların son geçerlilik tarihinden itibaren 6 (altı) ay süre ile uzatılarak 6 (altı) ay daha geçerli sayılması hususunu olurlarınıza arz ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.