Öne Çıkanlar MEB YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi 2024 Yılı ALES Başvuruları MSÜ Başvuruları Elektronik Sınav

Özel Öğretim Kurumları Personelinin MEBBİS Kullanımı (25 Nisan 2023)

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Bakan a. Mustafa GELEN imzalı resmi yazıda "Özel okullarda görev yapan personellerin çeşitli başvurularda (öğretmenlik kariyer basamakları, hizmetiçi eğitim vb.) farklı farklı ekranlar kullanmak zorunda kalmaları, kişisel çalışma iznine veya kimlik ve eğitim durumlarına ait bilgileri takip edememelerinden kaynaklı net bilgiye ulaşmakta problem yaşadıkları gibi konulardan dolayı MEBBİS kullanıcısına ihtiyaç duyulduğuna ilişkin talepler değerlendirilerek sistemde güncelleme yapılmıştır.

Buna göre özel öğretim personelinin sisteme girebilmesi için kurum kullanıcı adı ve şifresi ile MEBBİS Özel Öğretim Kurumları Modülü'ne girildikten sonra yeni oluşturulan Kişisel Şifre Tanımlama Ekranını kullanarak personeller için kişisel şifre tanımlaması yapılması gerekmektedir. Şifre tanımlaması yapılan personel https://mebbis.meb.gov.tr/ adresinden kullanıcı adı (T.C. Kimlik numarası) ve şifre (kurum tarafından belirlenen kişisel şifre) bilgilerini girerek sisteme giriş yapabilecektir. Konunun tüm özel öğretim kurumlarına (barınma hizmeti veren kurumlar için henüz bu işlem kullanılamamaktadır) bildirilmesi ve personel için şifre tanımlamasının kurum tarafından yapılması hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.