Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen Koronavirüs Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Pansiyon Nöbeti Görevine Eşit Hizmet Puanı Verilmesi (3 Ekim 2023)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Resmi Gazetede yayınlanan 19 Haziran 2020 Tarih ve 31160 Sayılı Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 2. Maddesinde yapılan değişikliğe göre; “(4) Yatılı ve/veya pansiyonlu eğitim kurumlarında belletici olarak görevlendirilen kadın öğretmenlerin hizmet puanlarına bu kapsamda fiilen görev yaptıkları her ay için 2, erkek öğretmenlerin hizmet puanlarına ise bu kapsamda fiilen görev yaptıkları her ay için 1 puan eklenir.”  ibaresi eklenmiştir.

İlgili maddeye göre pansiyonlarda belletmen olarak görev alıp nöbet görevini gerçekleştiren öğretmenlerin hizmet puanlarında farklılıklar oluşmaktadır. Aynı görevi yapıp, aynı süre çalışan belletmenler sadece cinsiyet farkından kaynaklı farklı puanlar almaktadır. Bu durum eşit iş yapılmasına rağmen görevli öğretmenler arasında eşitlik ilkesine aykırı düşmektedir.

Atama ve yer değişiklikleri hizmet puanına göre yapılan öğretmenlerin yer değişikliği taleplerinde 1 puan farkın bile öncelik oluşturduğu düşünüldüğünde tayin dönemlerinde aynı görevi yapmış iki öğretmen arasında bile mağduriyet oluşmaktadır.

İlgili mevzuatta gerekli düzenlemelerin yapılarak aynı görevi yapan tüm öğretmenlere eşit hizmet puanları verilmesi; öğretmenlerin pansiyon nöbetine teşviki için nöbet karşılığı ödenen ek ders ücretlerinin artırılması ve yapılan çalışma, düzenlemelerle ilgili 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.