Öne Çıkanlar MEB YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi 2024 Yılı ALES Başvuruları MSÜ Başvuruları Elektronik Sınav

Proje Okulları ve Köy Okulu Konusunda Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘’Proje okullarındaki amacımız; meslek liseleri açısından mesleki eğitimde ihtiyaç duyulan ara eleman ya da ara iş gücüyle ilgili sektörle konuşarak ara eleman yetiştirecek meslek lisesi organize ediyoruz. Okulun akademik eğitimini bizim kontrolümüzde kalması koşuluyla. Meslek liseleriyle ilgili bu türde proje ve tematik meslek lisesi dediğimiz yaklaşık 460 tane okul var. Bunlar protokollerle oluşturuldu.

Bir okulda veyahut bir sınıfta kaç öğrenci varsa öğrencinin sağlıklı bir eğitim aldığını kabul edebiliriz. Köy okulunda 5 öğrenci kayıtlıysa o köy okulunu kayıtsız ve şartsız açıyoruz. Ama 5'in altına düştüyse bir öğrenci, bir öğretmen ve bir aile ile buranın sağlıklı ortam olacağını kabul ediyorsanız eğer söyleyecek sözümüz yok. Taşımalı eğitimi bir zorunluluk olarak görüyoruz. Çocukların pedagojik olarak sağlıklı eğitim alabilmesi için öğrenci sayısı 5'in altına düşerse taşımak istiyoruz. Bir öğrenciyle pedagojik anlamda sağlıklı eğitim öğretimin yürüyeceğini kimse iddia edemez. Bana '5 öğrenciden fazla öğrenci var bu köyde derseniz' o okulu açacağım. Muhtarın başvurması yeterli. Ama 5'in altı sağlıklı değil.’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.