Öne Çıkanlar yüz yüze eğitim TRT EBA TV öğretim elemanı Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği Yargıtay Üyelikleri

RAM'lara Atanan Fizyoterapistler Konulu Resmi Yazı (11 Şubat 2022)

Genel Başkan Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun imzalı resmi yazıda ''bilindiği üzere, Bakanlığınızın merkez ve taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4'üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere fizyoterapist pozisyonunda personel alımı yapılmıştır.

Ancak, bu personelin görev tanımının ne olduğu, mali ve özlük haklarının neler olduğu konusunda belirsizlikler bulunmaktadır.

Öte yandan; fizyoterapistlerin hizmet sınıfının ne olacağı net değildir. Ek ödemelerinin oranı, usul ve esasları ile çalışma usul ve esaslarında nasıl bir iyileştirme yapılacağı belirsizdir. Fizyoterapist olarak görevlendirilen personelin mesai saatlerinin ek ders ücreti ödenen öğretmenlerle karşılaştırılarak, ücret konusundaki eşitsizlik ve adaletsizliğin giderilmesi gerekmektedir. Hafta sonu sınav gözetmenliği, BİLSEM sınav süreci vb. kurum dışı görevlendirmelerde sorumluluk almak isteyen fizyoterapistlere uygulanacak kıstasların neler olduğu belirsizdir. Fizyoterapistlerin MEBBİS sistemine kaydı henüz yapılmamış olup; kurumlarda işleyişin devamlılığını sağlayan sisteme kayıt ve erişimin sağlanması önem teşkil etmektedir.

Yukarıda izah edilen nedenlerle, Bakanlığınızın merkez ve taşra teşkilatında fizyoterapist olarak görevlendirilen personelin çalışma şartlarındaki bu belirsizliklerin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılması hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.