Öne Çıkanlar MEB 2024 Yılı ALES Başvuruları MSÜ Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi Elektronik Sınav

Resim, Müzik, Beden Eğitimi, PDR, Bilişim Teknolojileri Derslerinde DYK Açılması (16 Ağustos 2022)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığı, Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi ile DYK usul ve esasları belirlenmiştir. Müzik, resim, beden eğitimi, bilişim teknolojileri branşlarında PDR alanında çalışan öğretmenlerden kendi branşlarında da destekleme ve yetiştirme kurslarının açılması yönünde sendikamıza talepler iletilmektedir.

Sportif ve sanatsal etkinlikler, eğitim sisteminin en önemli unsurlarından biridir. DYK kapsamında öğrencilerin sanatsal ve sportif açıdan desteklenmesi, geliştirilmesi büyük bir önem arz etmektedir. Bu alanlardaki başarıların akademik başarıları destekleyici bir yönünün olduğu da bilinen bir gerçektir. Spor Liseleri ve Güzel Sanatlar Liseleri özel yetenek sınavıyla öğrencilerini seçmektedir. Bunun yanı sıra üniversiteler bünyesindeki bazı bölümler özel yetenek sınavıyla öğrenci seçimini gerçekleştirmektedir. Bütün bu hususlar değerlendirildiğinde resim, müzik, beden eğitimi, bilişim teknolojileri branşında, PDR alanında açılacak olan kurslar, öğrencilerin gelişimine büyük katkı sağlayacaktır.

Bakanlığımız tarafından kılavuz yeniden güncellenmeli görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi, bilişim teknolojileri dersleri, PDR hizmetleri de kurs programlarına alınmalıdır. Bakanlığımızın konu ile ilgili gerekli düzenlemeleri yapması hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.