Bir eğitim-öğretim yılının sonuna daha geldik. Üç aylık bir tatil süreci bizleri bekliyor. Peki tatili çocuklarımız için nasıl değerlendirmeliyiz, neler yapmalıyız? Öncelikle dinlenmek çocukların da hakkıdır. Bolca dinlenip deşarj olmalarını sağlamak önemlidir. Bununla birlikte tatilde çocuğunuzun öğrendiklerini tekrar etmeniz, unutmamasını sağlamanız gerekir. Bunun için ona kitaplar okuyabilir, onun için tatil kitabı alabilir, öğretmeninin tavsiyelerinden yararlanarak çocuğunuzla etkinlikler, faaliyetler yapabilirsiniz. Tüm bunları yaparken çocuğunuzu sıkmamalı, hem eğlenmesini hem de öğrenmesini sağlamalısınız.

Özellikle okulda kazanılan güzel alışkanlıkların değişmemesi için çocuğunuzun rutinini bozmamanız gerekir. Böylece hem çocuğunuzdaki olumlu değişimi sürdürmüş olur hem de tekrar okula başladığında zorlanmamasını sağlamış olursunuz. Ayrıca çocuğunuza tatilin ne kadar süreceğini, tekrar okula başladığında onu nelerin beklediğini anlatmanız da çocuğunuz için yararlı olacaktır.

Okuldaki arkadaşlarıyla zaman zaman biraraya getirip sosyalleşmelerini sağlamanız da gayet yerinde bir davranış olacaktır. Çocuklar genelde ilk arkadaşlarını okulda edinirler bu nedenle arkadaşlarını tatilde genellikle özlerler. Biraraya gelmeleri onlar için çok eğlenceli bir aktivite olacaktır.

Karne zamanı çocuğunuzun değişimini görmek sizi mutlu edecektir. Çocuğunuzun durumunu kesinlikle diğer çocuklarla karşılaştırmamalısınız. Karne zamanları ailelerin yaptığı hatalardan biri de budur. Karşılaştırma yapmak sadece çocuğu üzer ve hatta zamanla hırçınlaştırır. Çocuğunuzun başarısı için size düşenler her daim öğretmenleriyle işbirliği içerisinde, ilgili, bilinçli bir ebeveyn olarak hareket etmek, veli katılımı etkinliklerine önem vermek ve kulaktan dolma bilgilerle hareket etmemektir. Unutmamak gerekir ki çocuklar ilk önce etraflarındaki insanlardan öğrenir ve onları taklit ederler.

Nilüfer KABALI 
Eğitimci-Yazar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.