Öne Çıkanlar MEB 2024 Yılı ALES Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi MSÜ Başvuruları Elektronik Sınav

Tek Yol Sözleşmelilerin Kadroya Alınmasıdır

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Turgutlu’da büyük bir başarı elde ederek Türk Eğitim Sen’i yetkili sendika yapan İlçe Başkanı İsmail Alsaç ve ekibini yürekten kutluyorum. Sizlerle gurur duyuyorum.

Üç yıldır gündemde olan meslek kanununu tüm meslektaşlarımız heyecanla bekliyordu ama ne yazık ki dağ fare doğurdu. Adına meslek kanunu denilen düzenleme, öğretmenlerin muhatap olduğu mevzuatı, yasal zeminde tek bir çatı altında toplayamadı.

Yargıya taşıdığımız hususlar içerisinde, kariyer basamaklarının eğitim programı ve sınav şartına bağlı olması başta olmak üzere birçok konu yer alıyor. Umuyorum ki Danıştay, öğretmenlerin talepleri doğrultusunda doğru kararı verir.

Yasada bu ifadeye uygun bir düzenleme yapılmadığı ve Cumhurbaşkanının sözünün havada bırakıldığı görülmektedir. Oysa sözleşmeli öğretmenler ile kadrolu öğretmenler arasındaki ayrımın kaldırılmasının tek yolu sözleşmelilerin kadroya alınmasıdır.

Geçici maddeyle yürürlük tarihi 15 Ocak 2023’e ertelendi. Yani öğretmenlerin ek gösterge düzenlemesi aslında Öğretmenlik Meslek Kanunu ile değil, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yürüttüğü ve önümüzdeki günlerde TBMM’ye gelecek olan ek gösterge düzenlemesi ile hayata geçecektir.

Bu konu ilk olarak 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanının 4 meslek grubunun ek göstergelerinin 3600’e çıkarılacağı sözüyle siyasetin gündemine girdi. Türk Eğitim-Sen olarak bunu olumlu bulmakla birlikte iki açıdan eksik görüyoruz. Şöyle ki; şayet sadece 4 meslek gurubun ek göstergelerini düzenler, diğerlerini kapsam dışı bırakırsanız, bu, hem çalışma barışını hem de kamudaki hiyerarşik silsileyi bozar. Bu nedenle ek göstergeden yararlanamayan yardımcı hizmetler sınıfının ek göstergeden yararlanmasını ve tüm çalışanların ek göstergelerinin yükseltilmesini içeren bir kanun teklifi hazırlayarak 2019 yılının sonunda TBMM’ye taşıdık. Bu kanun teklifi ile ilgili raporumuzu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunduk. Beklentimiz kaş yaparken göz çıkarılmaması, tüm kamu çalışanlarının beklentisini karşılayan bir ek gösterge düzenlemesinin hayata geçirilmesidir.

Kanunda atama usulleri, tayinler, izinler ödüller, yönetici atamaları kısacası öğretmenlerin muhatap olduğu tüm süreçler yer almalıdır.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.