Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen Koronavirüs Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Yönetmelik Değişikliği Teklifi (15 Mart 2022)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 509. maddesinde ''... Bakanlığın kuruluş amaçlarını gerçekleştirmek ve yürütmekte oldukları hizmetleri vatandaşlara sunmakla görevli bakanlık taşra teşkilatı, ihtiyaca göre aşağıdaki kuruluşların tamamından veya birkaçından meydana gelecek şekilde düzenlenir. 

ç) Taşra teşkilatı il kuruluşlarında; 

1) Vali

2) İl Müdürlüğü

3) Şube Müdürlüğü'' denilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin 4. maddesinin 1 bendinde Yönetici: İl milli eğitim müdür yardımcısı, ilçe milli eğitim müdürü ile il ve ilçe milli eğitim müdürü kadrolarında asaleten görev yapanları ifade eder.

Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin Bölge Hizmetine Bağlı Yer Değiştirmeleri düzenleyen 29. maddesinde ''bölge hizmetine bağlı yer değiştirmelerde halen bulunulan yöneticilik kadrosunda asaleten geçirilen süreler esas alınır. Hizmet süresine veya isteğe bağlı olarak diğer hizmet bölgelerine yer değiştirme suretiyle ataması yapılan yöneticilerin bölge hizmeti süresi 28. maddenin birinci fıkrasına göre yeniden başlar. Bölge hizmetine bağlı yer değiştirmelerde hizmet bölgesindeki sürenin tamamlanması esastır. Bölge hizmeti süresini 31 Mayıs itibarıyla tamamlamış olanların yer değiştirme işlemleri, Haziran ayında sonuçlandırılır. Yer değiştirme işlemlerinin takvimi, başvuruya ilişkin işlemler ve diğer hususlar Bakanlıkça hazırlanacak kılavuz ile duyurulur.'' denilmektedir.

Bu maddede belirtildiği gibi Bakanlığınız taşra teşkilatlarında görev yapan şube müdürlerinin Bölge Hizmetine Bağlı Yer Değiştirmelerinde hizmet süresinin hesaplanmasında 31 Mayıs tarihini esas almaktadır. Ama yer değiştirme işlemleri Bakanlık tarafından Haziran ayı içinde yapılmaktadır. Bu nedenle şube müdürleri Bakanlığın yetkisinde olan bir uygulama olan 31 Mayıs tarihini esas alması nedeniyle yaklaşık 20-25 günlük hizmet süresi eksikliği nedeniyle (örneğin 4. ve 5. bölgelerde görev yapan şube müdürleri) 2 yılı tamamlamadığı gerekçesiyle tayin hakkını kullanamamakta ve 3. yılı çalışmak zorunda bırakılmaktadır.

RESMİ YAZI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.